Femörehuvud – huset vid havet

Av Pettersson

Året var 2006. Ni vet den kalla vintern då vi alla skulle dö i fågelinfluensa och media fylldes av det ena reportaget efter det andra om hur fåglarna dog utefter våra kuster. Pettersson tyckte dock inte att det var fler fåglar som dog än andra hårda isvintrar då fåglarna har svårt att finna föda.

Nåväl, i nådens år den 22 januari 2006 gav jag mig ut till den före detta Fyrvaktarbostaden på Femörehuvud i Oxelösund och tog några bilder. En ylande, skrikande iskall vinterstorm från söder hade dragit fram i några dagar och vattnet hade slagit upp långt över klippor och huset på udden.    

Femörehuvud är en dramatisk plats med fri horisont och omgiven av Östersjöns vatten på tre sidor. Inte helt olik det hus vi skrev om HÄR. Fyrvaktarbostaden kan hyras, omgivningarna är dramatiska och i klipporna under dina fötter ligger en stor militäranläggning som en rest från kalla krigets dagar.

2 thoughts on “Femörehuvud – huset vid havet

  1. Hej Stefan, jag har använt kameran som avancerad amatör sedan mitten på 1960-talet då jag köpte min fösta systemkamera för sommarjobbspengarna. Har även arbetat extra på kvällar, skollov och helgerna i fotoaffär.
    Eftersom jag skådar fågel och har kikare och tubkikare att släpa på har jag ingen systemkamera nu utan en hybridkamera som jag har i fickan. Bilderna från Femöre har jag tagit själv.

  2. Vackra bilder Tommy. Är du precis som jag, en hobbyfotograf eller kommer bilderna från annat håll?

Kommentera