Jävlas inte med våra äldre


Av Stefan K

Förnedringen av de som på riktigt hjälpt till att bygga upp vårt land fortsätter i oförminskad styrka. Jag tänker givetvis på våra fäder, far- och morfäder som ständigt drabbas av ord som ”besparing” och ”nedskärning”.

Nu är det de gamla på Bokebergs trygghetsboende i Hässleholm som får dra sitt strå till stacken när traditioner ska brytas och pengar sparas. Nu är det äggen och sillen som inte kommer att serveras till påsk så som varit brukligt i alla år. Många av de boende har sett fram mot att äta den traditionella påskmaten med sina vänner, men ”nu kommer påskkänslan att saknas”, säger en av de boende på hemmet.

Enligt kostchefen Lena Widarsson är det bara en av de gamla som klagat och då är det givetvis solklart att plocka bort äggen, sillen och istället servera en laxrätt som nu blir fallet. Stefan K förstår inte varför man måste klaga för att få uppleva en tradition som många växt upp med och lika många ser fram mot.

I välfärdens Sverige görs det idag prioriteringar som jag börjar få svårare att förstå och acceptera.


One response to “Jävlas inte med våra äldre

  • ollirein

    Ja men de gamla brukar väl inte klaga, då de kanske inte ens vet vad för dag det är. Då ska man nog inte ändra på matsedeln alltför mycket från de traditioner folk har. Men det är väl någon ny underkastelse av Islam det handlar om.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: