Slutplädering i rättegången om Elin Krantz


Av Olli Rein hämtat från Sverige idag

Idag var det slutplädering i rättegången om Elin Krantz. Åklagaren Stina Lundqvist ansåg att tingsrätten ska döma Ephrem Tadele Yohannes till livstid.

Fallet har väckt starka känslor i hela landet, inte minst sedan foton från brottsplatsen läckt ut på internet. Många som sett bilderna anser att det har varit en mycket skakande upplevelse som också bevisar vilken sällsynt sjuk människa som begått brottet. Elin mördades och våldtogs och kroppen var svårt skadad. Mördaren hade slängt klippblock och stenar på henne.

Många skulle vilja se att mördaren fick ett plågsamt dödsstraff. Nu riskerar vi att få ännu en grovt kriminell invandrare boende på fängelse med hotelliknande standard, i alla fall om den misstänkte döms för brottet, vilket mycket talar för. Om det nu är han som är mördaren så hade Elin Krantz levt idag om han inte hade släppts in i landet. Hur han med sin kriminella bakgrund kunde få stanna här är helt obegripligt. Vi är många som skulle vilja veta vem eller vilka som låg bakom beslutet. Vem lät honom stanna i Sverige? Vilken myndighet och vad heter tjänstemannen som fattade beslutet? Vi behöver veta det för att få ett ansikte på den ondska som döljer sig bakom en sjuk politik


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: