Islamic center i Malmö

Av Pettersson

Islamic center i Malmö är Nordens största moské med 60 000 medlemmar.  

För 11 år sedan försökte den saudiska stiftelsen Al-Haramain ta över Islamic center i Malmö.  Grundaren, Bejzat Becirov, erbjöds fem miljoner dollar för att lämna ifrån sig makten över sitt livsverk. Idag är både den saudiska stiftelsen och shejken som framförde erbjudandet till Bejzat Becirov terroriststämplade. Shejk Akil al-Akil hade med sig ett färdigt kontrakt när han besökte Islamic center våren 2000.

Islamic center i Malmö har medlemmar från 90 nationer. Då är det direkt olämpligt att bli beroende av en nation eller organisation, sa Bejzat Becirov 2006 sedan lät han Libyens Khadaffi ta över för 30 miljoner i juli 2008 något som Becirov verkar vara ovetande om  trots att han leder verksamheten i Malmö. Han påstår att han undersökt organisationen WICS (World Islamic Call Society) mycket noga innan han lät dem ta över, det är möjligt att det är en libysk organisation från början men den är spridd över hela världen och mycket seriös säger han. 

− Pettersson som inte är misstänksam gick då in på WICS hemsida och det första man ser är en bild på Khadaffi i en artikel från 20110214 samt massor av andra bilder på Libyens ledare. Jag gjorde även en kopia om Libyens ledare skulle försvinna från Libyen och från hemsidan om några dagar.

Becirov har varit i en hel del blåsväder förr bland annat om att det finns kopplingar till den libyska säkerhetstjänsten som det står här eller dömd för bokföringsbrott här.  Den saudiska stiftelsen här.  Khadaffis övertagande där Jan Hjärpe proffesor i islamogi säger ”att det motverkar det dåliga ryktet” här

Att Becirov även är rektor för Islamic Center skola, Ögårdsskolan. En skola som är anmäld till skolverket flera gånger får vi ta en annan gång.

Aftonbladet har också en artikel av Oisin Cantwell som avslutar med ”och givetvis ska en stad i Malmös storlek med många muslimska invånare ha en moské”  

Nåväl det är en fin byggnad!

Kommentera