Jämlikhet i dagens Sverige.


Av Stefan K

Jag tänker inte ödsla så mycket text i denna artikel, utan bifogade länkar talar sitt tydliga språk. Ursprunget handlar om en kvinnosyn som tyvärr är vanlig i muslimska länder och som man nu för med sig till det nya hemlandet Sverige.

Rapport visade detta inslag den 5:e september 2010 och senare på kvällen visade Agenda en debatt i ämnet mellan journalisten Dilsa Demirbag-Steen och allas vår DO Katri Linna.

Bloggaren och den f.d. Migrationshandledaren Merit Wager skrev detta om Hjalmar Strömerskolan i Strömsund. Wagers blogg ger förresten många intressanta fakta om Migrationsverkets verksamhet och många anställdas frustration. Läsvärt!

Här följer ett antal länkar om uzbekerna i Strömsund.

Detta är något som främst vänsterpartister, miljöpartister, olika religiösa samfund och häpnadsväckande nog, inte heller feministiska grupper vill debattera. Ser de inte den muslimska kvinnosynen som något problem, eller är jämlikheten en fråga som innerst inne inte röner något intresse?

Bilden är hämtad från en artikel i ICA-Kuriren, november 2009


2 responses to “Jämlikhet i dagens Sverige.

 • Eva-Marie

  Ja du StefanK, det är en underlig politisk värld vi lever i.De man trodde skulle ställa sig på barrikaderna för kvinnor verkar att ha blivit superintestötasig med troende.Gör våra folkvalda detta frivilligt eller finns det hot med i bilden!?
  Eller är det för jobbigt att ta ställning? den egna politiska försörjningen står kanske på spel?

  Gilla

 • Pettersson

  Merit Wagner är duktig som Stefan skriver men att Rapport hade ett inslag om uzbekerna den 5 september är inget att skryta om för Sveriges största TV-kanal. Det fanns på Petterssons redan 1/9 dessutom har Rapport eller någon annan av gammelmedia än idag inte rapporterat om det faktum att av Almedalsveckan 1400 olika evenemang så handlade inte ett enda om invandringen och problemen den medför som vi skrev om redan den 5 juli 2010 på bloggen.

  Så tydligt är att gammelmedia tycker att 1400 andra saker är viktigare än invandrarnas situation i Sverige.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: