Beklämmande broder(S)kap


Av Pettersson, för en knapp månad sedan hade jag nedanstående inlägg på bloggen och för en vecka sedan var det med som insändare i Södermanlands Nyheter. Idag kom svaret från gudsmännen. Kommentera det gärna här men gör det sakligt och artigt.  

—-

Beklämmande broderskap

I den socialdemokratiska kristna broderskapsrörelsen ska inte alla människor med.

När Broderskapsrörelsen styrelse antog sitt manifest ”För muslimska socialdemokrater” så strök man kampen för HBT personers rättigheter.

I den kristna jämlikhetsparagrafen i Broderskapsrörelsen står det att ”Vi strävar efter en värld […] utan ojämlikhet på grund av kön eller sexuell läggning”, men i det muslimska manifestet är ”sexuell läggning” borttaget.

Broderskaps ordförande Peter Weiderud försöker förklara förbundsstyrelsens resonemang på bloggen Kristen vänster. Han menar att en formulering om att sträva efter lika rättigheter oavsett sexuell läggning vore samma sak som att ”röka ut” muslimska medlemmar ur föreningen.

− Pettersson undrar vilkas rättigheter som får stryka på foten för att locka muslimer och muslimska väljare nästa gång, blir det kvinnor eller kanske kristna socialdemokrater?    

Klart är i varje fall att den socialdemokratiska kristna Broderskapsrörelsen har en lika beklämmande människosyn som många muslimer har.

Källa: SVD 


4 responses to “Beklämmande broder(S)kap

 • Eva-Marie

  Godmorgon Pettersson, nu var den med! Men den där K Wiklund svarade inte på den fast den i allra högsta grad var kritisk,konstigt, eller?
  Ioch med att de är troende så förstår man inte deras tankebanor, snurrigt.

  Gilla

 • Eva-Marie

  Tråkigt när man nu vill engagera sig och skriver ner sina synpunkter så ”modereras” de bort. Knäppt.
  Jag skrev igen och klagade på dem.

  Gilla

 • Pettersson

  Det är allt för vanligt med censur på SN, fast de kallar det moderering. De bedriver åsiktsförtryck på order av chefredaktören och ansvarige utgivaren 99:an Carstorp. Helt legitima insändare och kommentarer plockas bort utan motivering. Jag har frågat några gånger och fått till svar utrymmesbrist när det helt enkelt är 99:an som bestämmer vad som ska få framföras. Han har helt och hållet glömt vad han lärde sig om yttrandefriheten på journalisthögskolan.

  http://petterssons.bloggsida.se/politik/rattelse-begard-av-sodermanlands-nyheter

  Gilla

 • Eva-Marie

  Jag gjorde ett försök, Pettersson, att kommentera men den togs inte in, censur?
  Jag bara konstaterade att de broderskaparna/systerskaparna har många problem att ta itu med. Homosex,kvinnofråga,pedofili,självmordsbombning osv osv

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: