Äntligen en framgång för S


Av Pettersson

Mona Sahlin och Socialdemokraterna har haft stora framgångar under senare år – på börsen. Partiets aktieportfölj har nu passerat hundra miljoner kronor i värde efter att ha slagit index. Sahlins framgång har kommit efter att partiet tagit rygg på Stefan Persson, familjen Wallenberg och Fredrik Lundberg.

 Expressen har sammanställt Socialdemokraternas aktuella portfölj med värdepapper. Efter flera framgångsrika fastighetsklipp i Stockholm har partikassan växt rejält och enligt partiets senaste årsredovisning finns 230 miljoner kronor i ränteobligationer och aktier. Räntesparandet dominerar men avkastningen har varit skral under senare år – besparingarna som placerats försiktigt där har bara ökat med en procent i värde.

Tunga industriföretag lyser med sin frånvaro i S-portföljen. Socialdemokraterna verkar inte ha några förhoppningar om framgångar för stora IF Metall-arbetsplatser som Volvo och Scania.
– Jag hade väntat mig fler verkstadsaktier i portföljen om partiet nu ska vara ett arbetarparti.  Det är också märkligt att partiet inte alls sparar i fonder. Det hade varit ett enkelt sätt att bredda ägandet. Enligt Moderaternas senaste årsredovisning äger partiet aktier och andra värde-papper för 3,9 miljoner kronor. Vilka aktier det handlar om uppger partiet inte.

− Pettersson undrar varför LO stödjer socialdemokraterna när socialdemokraterna uppenbarligen inte tror på industrin eller vill stödja de industriarbetare de påstår sig värna om men Sådan är kapitalismen otack är den armes lön. De´e´ dom rikas paradis men ingen hör en fattigs bön…

Källa: Expressen


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: