Mer bidragsfusk


Av Pettersson

Västerbottens Folkblad rapporterar att Försäkringskassan säger sig ha fått rapporter om att många bidragstagare åker på utlandssemestrar med bidrag längre än de tillåtna sex månaderna. Därför ska nu alla kommuner i Västerbotten rapportera om skolnärvaro till Försäkringskassan.

Någon intelligent person på Försäkringskassan kom på att kommunen har uppgifter om vilka som går i skolan eller deltar i barnomsorgen. Försäkringskassan ber nu kommunerna om dessa uppgifter och att lämna uppgifter om barnen har någon känd adress utomlands eller om familjen planerar att flytta tillbaks till Sverige. Detta för att undersöka om föräldrarna har barnbidrag, föräldrapenning eller bostadsbidrag samtidigt som de långa stunder vistas utomlands.

─ Pettersson tycker det är ett bra initiativ men varför bara i Västerbotten och hur fan kan det vara tillåtet att vara borta i upp till 6 månader med bidrag. Barnen ska gå i skola och föräldrarna ska stå till arbetsmarknadens förfogande, antingen här eller ännu hellre där de är medan bidragen trillar in.

Iraqi Airways passagerare som anländer till Basra International Airport…och tror ni att den bilden valdes av en tillfällighet så tror ni fel…


2 responses to “Mer bidragsfusk

 • Eva-Marie

  Man blir riktigt ledsen, det var inte så det sociala nätverket var tänkt.
  Hur jävla svårt skall det vara för våra myndigheter att samköra!? Det hänger nog mera på att viljan saknas.

  Gilla

 • allemand

  Får de vara borta i sex månader och fortfarande få bidrag? Jeeez, inte undra på att pensionärerna har det knapert.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: