Peter Mangs, skytten i Malmö


Av Pettersson

Sydsvenskan rapporterar att serieskytten Peter Mangs som även kallats Lasermannen 2 som mördat och skadeskjutit mörkhyade människor slumpmässigt kanske inte agerat så slumpmässigt som tidigare uppgivits.  

Tvärtom tyder en del på att han letat upp och kartlagt sina offer. Efter det första mordet, då svenskan Trez West Persson sköts till döds, misstänkte polisen att skytten i själva verket var ute efter hennes pojkvän – en kosovoalbansk heroinsmugglare på permission från ett fängelsestraff. Nu visar det sig att knarksmugglaren som klarade sig med svåra skador, inte var den enda kriminella invandraren bland Peter Mangs ”offer”.

Polisen trodde från början att han väntat i mörkret och slumpmässigt skjutit på den som dök upp. Nu verkar det som han mer aktivt ha letat upp och kartlagt en del av sina offer, säger Börje Sjöholm, som leder utredningen av serieskjutningarna. Enligt polisen har flera skott riktats mot just kriminellt belastade invandrare, vilket komplicerat bilden och försvårat utredningen.

− Pettersson tycker det verkar som finlandssvensken Peter Mangs har valt en tvivelaktig metod och bestämt sig för att på egen hand försöka tunna ut stadens rikliga bestånd av kriminella invandrare.


2 responses to “Peter Mangs, skytten i Malmö

 • Olli Rein

  Jag tycker att han delvis har handlat rätt, då polisen ingalunda har prioriterat den tunga brottsligheten i Malmö. Att skjuta på dem som skjuter på andra, anser jag både moraliskt och skyddssmässigt vara helt rätt, då detta klientel inte prioriteras rätt av Malmöpolisen i sitt arbete mot de gangstersyndikat som polisen hävdar växt fram i hela Skåne, men med en topp i södra och sydvästra delen av länet.
  Malmö, Landskrona och Helsingborg, samt närliggande orter, har flest andel invandrare från muslimska länder och därför har de merparten av den organiserade brottsligheten. Men Trelleborg och Ystad har också sin beskärda del och i norra delen av länet är det Kristianstad som är huvudort och dessa opererar därifrån mot Hässleholm och andra småorter i Skåne, samt i hela Blekinge län.
  Om man punktbevakar dessa kriminella invandrargäng, mestadels kommande från Mena – länderna, med tillräckliga mängder poliser, som har rätt att avlyssna all telefontrafik och e-posttrafik inom de områden som berörs, så skulle den grova brottsligheten snart upphöra att fungera i de här områdena. Man gjorde så här i Kalmar för några år sedan, och lyckades så bra, att den grova brottsligheten nästan försvann från staden. Endera jobbar man så, eller så får enskilda poliser samt modigt folk som Peter Mangs, få fria händer och får uppträda som forna tiders prisjägare. Kanske är det mest optimala, att använda båda koncepten samtidigt.
  Och för övrigt anser jag att staden Khartago med dess pirater, snarast bör jämnas med marken och att ingen levande där släpps ut.

  Gilla

 • Pelle P

  Det låter lite som handlingen från filmen The Boondock Saints fast i mindre skala.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/The_Boondock_Saints

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: