Somalisk eller ev. kenyansk kvinna levde lyxliv på bidrag


Av Pettersson

En 38-årig somalisk kvinna som sökte asyl i Storbritannien på grund av att hon blivit gruppvåldtagen i hemlandet visade sig bo i Sverige och här har hon inkasserat över en halv miljon kronor som hon använde till att konsumera lyxvaror och semestra i Afrika.

Mellan juni 2004 och maj 2010 inkasserade Muse totalt £261,358 (2,8 miljoner svenska kronor) i försörjningsstöd, handikappbidrag för ett av hennes barn och vårdnadsbidrag för henne själv. Detta inkluderade barnbidrag, skattelättnader för barn och bostadsbidrag från diverse lokala myndigheter av myndigheterna i Storbritannien. .

Domare Stephen Holt uttryckte sin starka avsky för Muses cyniska och ohederliga utnyttjande av asylsystemet och ser bedrägerierna som professionellt planerade.

– 1995 kom du och din familj, som den var då, till Sverige under namnet Abdulle och du gavs svenskt pass och dina barn gavs svenska pass.

– Du ansökte om asyl i det här landet och i din långa redogörelse för asyl angav du fruktansvärda illdåd som du och din närmaste familj råkat ut för, som mord och våldtäkt av några av de närmaste och käraste under tiden du levde i bekvämlighet i Sverige på bekostnad av svenska skattebetalare.  

Domare Holt sa även till Muse att hon hade utnyttjat det brittiska asylsystemet som grundas på ‘goodwill’. Detta gjorde du för att tjäna så mycket pengar som möjligt i en professionell bluff, sa han, och påpekade att hennes tilltag skadar tilltron till människor som verkligen behöver och förtjänar asyl.

– Jag har bevis om att du flugit fram och tillbaka mellan Sverige och London och tagit semestrar i Afrika, fortsätter Holt. Totalt tog du omkring £261,358 från de brittiska skattebetalarna och har inte visat någon slags ånger över huvud taget.

− Pettersson är säker på att hon inte är ensam men hon är en av få som åker fast och fick 4,5 år i brittiskt fängelse. Tyvärr kan hon inte utvisas eftersom hon hunnit få brittiskt medborgarskap vilket myndigheterna ska titta närmare på och se om det går att ta tillbaks.  

Källa: Daily mail  


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: