En omtalad dödsdom.


Av Stefan K

Asia Bibi heter en kristen fembarnsmor från en liten by utanför den pakistanska storstaden Karachi. I november dömdes hon till döden efter att ha hamnat i konflikt med några av byns kvinnor. Orsaken till konflikten var att kvinnorna vägrade dricka av det vatten kvinnan bjöd på då hon är kristen. Efter bråket vände sig de förnärmade kvinnorna till byns religiöse ledare och hävdade att Asia Babi hade förolämpat profeten Muhammed. Utan bevis och utan egentlig grund, så dömdes hon till döden genom hängning för sin skymf mot muslimernas profet. En guvernör i provinsen som byn ligger i, engagerade sig och tog ställning för kvinnan och p.g.a. detta mördades han av sin egen livvakt. Pettersson har tagit upp detta under sin artikel ”Hädelse eller Blasfemi”.

I söndags, den 9:e januari, samlades tiotusentals människor i Karachi för att visa sitt stöd för den kommande hängningen av fembarnsmamman. Jo, ni läste rätt, men jag skriver det igen. I söndags, den 9:e januari, samlades tiotusentals människor i Karachi för att visa sitt stöd för den kommande hängningen av fembarnsmamman. Alltså inte sitt stöd för den på lösa grunder anklagade kvinnan.

På bilden ovan ses imamen för den största moskéen i Peshawar, Pakistan, Maulana Yousef Qureshi som under en fredagsbön i december utlovade en belöning på 6 000 US dollar till den som dödar den dömda Asia Bibi.

I våras vände sig den pakistanska FN-ambassadören Zamir Akram till FN:s råd för mänskliga rättigheter och lyckades övertyga dem till att lägga en resolution om vikten av att skydda minoriteter, värna religionsfriheten och att förhindra våld. Här pratar en hög representant för Pakistan om tolerans, samtidigt som de muslimska hädelselagarna säger något annat. Dock ska sägas att dessa lagar straffat fler muslimer än kristna och andra minoriteter. Det har handlat om muslimer som varit alltför fritänkande eller t.o.m. tagit avstånd från sin tro. Två exempel är den journalist i Afghanistan som förra året dömdes till döden, då han läste en skrift som kritiserade den muslimska synen på kvinnor. I Egypten sitter en bloggare i fångenskap sedan fyra år tillbaks, då han ”skymfat Islam” i en artikel.

I den debatt som idag förs, påstås envetet att det bara är radikala islamister som använder Islam, Koranen och profeten Muhammed i felaktiga syften. Jag ställer mig tveksam till den förklaringen och hänvisar bl.a. till den pöbel som i Karachi skrek ut sitt stöd för dödsdomen av Asia Bibi. Jag vill också hänvisa till de ord som yttras av höga muslimska ledare i dokumentärer som ”Undercover Mosque” och ”Slaget om muslimerna”. Enligt Islam är det förbjudet att ljuga, förutom vid tre händelser. Dessa står i Sahih Muslim, bok 32, nummer 6303.

Humaid b. ’Abd al-Rahman b. ’Auf berättade att hans moder Umm Kulthum dotter till ’Uqba b. Abu Mu’ait som var bland de första emigranterna som svor lojalitet till Allahs apostel (fred vare med honom), sade att hon hade hört Allahs Budbärare (fred vare med honom) säga: En lögnare är inte den som försöker nå försoning bland människor och som talar gott (för att förhindra tvist), eller han som frambringar gott. Ibn Shihab sade att han inte hörde att det undantaget var beviljat i någonting där folk talar utifrån lögn utom i tre fall: under krig, för att skapa försoning mellan människor, och ordväxling av en man till hans fru och ordväxling av en fru till hennes man (i en förvriden form för att skapa försoning mellan dem). Texten hämtad från islam-svarar.se

Det är alltså OK för en muslim att ljuga under krig, när man vill skapa försoning mellan människor, samt när man och hustru ska komma överens efter ett gräl.

Min tolkning är att Islam är i krig med västvärlden, så därför ljuger muslimska företrädare om sin agenda. Den agenda vi tagit del av i ovan nämnda dokumentärer. Helena Benauda ger ansikte åt lögnen när hon skenheligt sitter i TV-soffor och svär sig fri från all vetskap om islamism. Hur många fler av hennes sort finns det i Sverige? Att kvinnan står lågt i kurs i den muslimska världen visas det ideliga prov på, så troligt är att de muslimska männen ständigt bedrar sina kvinnor med lögner för igen tror väl att muslimska kvinnor tillåts att bedra sina män med lögner?

Nej, jag vill inte ha Islam i min närhet och jag förvånas över att naiva politiker inte inser faran med en kultur som inte har något gemensamt med vår egen. Min ständiga fråga är varför denna kultur befinner sig i västvärlden, när den avskyr allt som väst står för?


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: