Abdulwahabs fru lade ut inspelning


Av Pettersson

TV4 rapporterar att det var var självmordsbombaren Taimour Abulwahabs hustru Mona Thwany som lade ut ljudinspelningarna från sin man på Youtube. Det berättar hon för TV 4:s Nyheterna i kväll. Innan Taimor Abdulwahab sprängde sig själv på Bryggargatan i centrala Stockholm den 11 december skickade han tre ljudfiler till bland annat Säpo, nyhetsbyrån TT, till sin familj och fru.

TT publicerade senare en version av inspelningen där Taimors röst är förvrängd. Ytterligare några dagar senare, den 15 december, släpptes samtliga ljudfilerna i originalversion. Men redan den 13:e hade någon publicerat originalversionen på Youtube, något som lett till misstankar om att han haft en medhjälpare. Nu säger Taimour Abdulwahabs fru till TV4:s Nyheterna att det var hon som publicerade inspelningen.

– Jag trodde folk var intresserade om sanningen om varför han gjorde det. Jag har blivit dömd av människor som inte känner mig. Jag har förlorat min man och mina barns pappa. Jag är också ett offer, säger hon i intervjun.

Hustrun fördömer samtidigt självmordsattentatet och säger att hon skulle stoppat Taimour Abdulwahab om hon känt till hans planer.

– Det var väl därför han inte berättade något för mig, säger hon till TV 4.

Säpo vill inte kommentera uppgifterna från Abdulwahabs fru. Vice chefsåklagare Agnetha Hilding Qvarnström, som leder förundersökningen, säger till TT att hon först under måndagen hörde talas om att ljudfilen lagts ut på nätet ett dygn efter sprängdådet.

I övrigt har hon ingen kommentar.

– Jag hör att hon säger att hon lagt ut det, men jag vet inget annat än det jag fått i kväll via media, säger hon till TT.

Här är inslaget med förvrängt röst och ett i originalversion utan förvrängning. 


2 responses to “Abdulwahabs fru lade ut inspelning

 • Pettersson

  Jag funderade också. Har för mig att dåren träffade sin fru i Luton, England. Kan hon överhuvudtaget svenska? Dessutom påstår dåren att han älskade frun och barnen ändå sökte han en ny fru.

  Gilla

 • Gäst

  Men läste någonstans att det tog flera dagar innan hon säkert visste det var hennes man som gjort detta? Men ändå la hon ut ljudklippet 2 dagar efter?
  Hmm.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: