En belägrad ö


Av Pettersson

Tycker ni det är kallt och mycket snö? Gnäll inte, Kristianstadsbladet rapporterar om snön på Bornholm som ligger djup. Närmare bestämt 1,5 meter, vissa vallar på vägarna är 5 meter höga. Det är mer än på Grönland. Det är faktiskt största snödjupet i Skandinavien, kanske i hela Europa. Efter snöstormen för snart en vecka sedan är många hus fortfarande isolerade och långt ifrån alla vägar plogade.

Det finns 43 000 invånare på Bornholm och säkert lika många historier om den värsta snöstormen i mannaminne, som barnmorskan som åkte skidor 7 km för att hjälpa en havande kvinna eller Nadja 15 år som fick tillbringa julen med småsyskon och pappa eftersom mamma var insnöad på sitt arbete i 5 dygn.


2 responses to “En belägrad ö

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: