Japan tar emot invandrare!


Det förtjänar ett utropstecken! Det är sällan man hör något om Japan och Japans invandringspolitik, kanske för att Japan knappt har eller har haft någon invandring. Det har man tänkt ändra på nu!

Den Japanska regeringen har beslutat att ta emot 90 flyktingar från Burma − på 3 år!

I Japan lever det c:a 130 miljoner människor. Antalet invandrare har alltid varit lågt och i många perioder har landet varit helt stängt för utlänningar.

Invandring har alltid setts som en risk för sociala spänningar men när japan stod inför en arbetskraftsbrist 1990 beslöt regeringen att tillåta andra- och tredjegenerationens ”Nikkeijen” − folk av japanskt att kommat till Japan som permanent arbetskraft.

I Japan brukar 1,6 % av befolkningen räknas som invandrare. Då ingår även koreaner och kineser, de två största invandrargrupperna där många av dem är födda i landet.

Japan har även en av världens äldsta befolkningar, det problemet tänker man försöka genom att låta robotar ta hand om de gamla.

− Herrejävlar 90 flyktingar på 3 år. Det är vad Sverige tar emot på en normal arbetsdag!!!! 90 på 8 timmar är 270 på ett dygn vilket gör 100 000 om året.

Sverige 300 000 – Japan 90, det är skillnad det.


6 responses to “Japan tar emot invandrare!

 • Tommy

  Jag ska flytta till Japan för jag hatar sverige idag med dess multikulti liberalism USCH

  Gilla

 • Fredrik

  Min poäng är att mångkultur inte är en självklarhet. Enligt mig och 128 miljoner japaner är det snarare ett hot och inte rätt väg att gå, och därför är det bortvalt i den japanska kulturen.

  Gilla

 • Fredrik

  Jag har lyssnat på länken tidigare. Mannen som pratar om att japaner inte i allmänhet har något emot invandrare säger så för att det är politiskt korrekt. Jag bor i Japan och kan säga att mångkulti är extremt att förespråka. Som jag sa tidigare så är dessa 30 pers på ett år ingen ökning av flyktingar, snarare 4 personer färre.

  Gilla

 • Pettersson

  Hej Fredrik, om du inte gjort det redan lyssna på Sveriges radios reportage som du hittar på länken ovan.

  Gilla

 • Fredrik

  Nej. Landet har inte under flera perioder varit stängt för utlänningar. Vill du jobba i Japan får du ta anställning genom ett stort företag och därmed få visum, eller gifta dig. Det finns alltså ingen annan väg att ta. Precis så här borde Sverige se ut.

  Och ditt inlägg utgjorde ingen nyhet. Japan är ett homogent och säkert land som valt bort flyktingar, och för 3 år sedan tog man emot 34 flyktingar, dvs fler än vad man nu ska ta in på dessa tre år.

  Jag är halvjapan, boende i Tokyo.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: