Mord och dråp har ökat med 92 % på ett halvår.


 Om Brå

”Verksamheten måste göras om helt – de säger att brottsligheten inte växer, jag kan bara konstatera att åtminstone när det gäller våldsbrottsligheten och organiserad brottslighet så säger alla att den ökar – men inte Brå.” sagt år 2002 av justitieutskottets ordförande Fredrik Reinfeldt.

Brottsförebyggande rådet, Brå, kom med en halvårsrapport om antalet brott i Sverige den 8 juli i år.

Jag har hört, sett och läst media där det rapporteras att antalet villainbrott, bankrån, skadegörelse, mindre brott som cykelstölder har minskat och bedrägerier ökat det senaste halvåret.  Sett på en längre period är det dock värre, mycket värre.

Totalt anmäldes 661 000 (sexhundrasextioettusen) brott under första halvåret 2010.

Märkligt nog har jag inte sett några rapporter i media om att antalet mord och dråp ökat med 92 % på ett halvår. 213 människor dödades med våld första halvåret i år och det nämner Brå lite längre ned i sin rapport. Brå tycker dock det är för tidigt att bedöma utvecklingen ännu. På ett annat ställe på sin hemsida säger Brå att varje år dör omkring 100 personer på grund av dödligt våld i form av mord, dråp och misshandel med dödlig utgång och att det varit konstant de senaste 30 åren.

Här får ni lite statistik från Affes statistik-blogg som visar att antalet våldsbrott ökat med 312 % sedan 1975, samtidigt har befolkningen i Sverige ökat med 14 %.

312 % sedan 1975 och Brå och våra myndigheter påstår att brottsligheten inte ökar och att det är för tidigt att dra några slutsatser.

Jag kan försäkra er om att kurvorna för rån, våldtäkt, hot, kränknings, frihetsbrott m.m. ser ungefär likadana ut eller ännu värre ut.

Men våra myndigheter tycker inte det är så farligt för cykelstölder och klotter minskar en aning ─ Herrejävlar!

Jag är ingen specialist och det är känt att nästan allt går att bevisa med statistik men lägger man en kurva med antalet uppehållstillstånd över kurvorna med brott så stämmer de nästan exakt. Ett annat indicium kan vara att enligt länskriminalen i Skåne är 78 av Skånes 100 grövsta yrkesförbrytare invandrare.

Räcker inte det, så gör ett besök på någon av våra tingsrätter ─ en dag räcker eller besök en anstalt. Våra myndigheter vägrar konsekvent att föra statistik över antal invandrare bland brottslingarna. Principen är att etnicitet inte är viktig och att man inte ska ställa människor mot varandra ─ jag som trodde att det var det politik handlade om. Att prioritera begränsade resurser, alla kan inte få allt, unga mot gamla, en fotbollsplan mot ett äldreboende, ett fängelse mot ett sjukhus. Mer pengar till Kalle Knegare eller mer till…..klart är att politiker och jag har olika uppfattning om politik.

…men cykelstölderna och klottret minskar, herrejävlar igen!


One response to “Mord och dråp har ökat med 92 % på ett halvår.

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: