Är du korkad?


Är du lite trög, tror du vi länkar till fulmedia?

Vill du läsa manipulerade och förfalskade nyheter får du leta upp dem själv. Om inte bör du veta att många journalister har slutat förmedla nyheter. De har slutat att rapportera sakligt och allsidigt som deras egna etniska regler säger.

”Svenska media, inga nämnda och inga glömda, är fulla av journalister med bakgrund i 68-rörelsen. Det ligger inprogrammerat i deras journalistiska DNA att deras uppdrag är att få läsarna att tycka rätt, i rätt frågor. Olyckligtvis är många av dessa journalister relativt högt uppsatta i redaktionsleden. Deras riktlinjer följs av yngre journalister, som hoppas på fasta anställningar efter sina många vikariat, och fega mellanchefer, som mest av allt är intresserade av ett bekvämt liv, i vilket bostadslånen kan fortsätta amorteras” –Skrivet av en journalist på SN som vill vara anonym.

Så än en gång, vill du läsa manipulerade nyheter – leta upp dem själv!

Södermanlands Nyheter fällda för grova publistiska övertramp

Journalisten som ber om ursäkt

SN ska granskas


4 responses to “Är du korkad?

 • Alla behöver en bra lokaltidnng | Petterssons gör skillnad

  […] Den som tror något annat är osedvanligt aningslös. För att kunna inta ett kritiskt förhållningssätt måste man givetvis även ha kunskap om vad SN:s och tidningarnas huvudsakliga uppdrag är, nämligen att att producera en  oberoende, granskande, saklig och objektiv journalistik som ifrågasätter makten och hjälper medborgarna att göra medvetna val. Det är en central grundpelare i varje demokratiskt samhälle. Det publicistiska ansvaret för demokratin tar inte Södermanlands Nyheter och de flesta andra tidningar på allvar. När SN:s tidigare och den nuvarande ansvarige utgivare exempelvis  hävdar att det  är  god publicistisk sed att i den egna tidningen märka ut Oxelösundsföretagaren Åke Holmström som nazist och nonchalant underlåter att granska den Vänsterpartist som på ett liknande och graverande sätt uttryckt sig kränkande om nämnde Holmström visar man ett bristande ansvar för sin roll i samhället. Det helt oacceptabla i SN:s publicering av Holmström-artikeln har nu som bekant, och tämligen väntat, klandrats av PON vilket betyder att SN inte levt upp till sitt uppdrag och den pressetik som media själv satt upp. De läsare av  Petterssons blogg som inte anser det nödvändigt att inta ett kritiskt förhållningssätt till SN utan hyser den uppfattningen att ”SN är bra”, ska självklart respekteras, med hänvisning till att tidningen ibland skriver om ”tragiska människoöden”. Tyvärr har nog dessa läsare missförstått dagstidningens huvudsakliga uppdrag. Berättelser om ”tragiska människoöden” kan vara väl så intressanta men kan återfinnas i vilket media eller vilken tidskrift som helst. Dags- och lokaltidningens berättigande i samhället har en långt viktigare demokratiskt uppgift än så, och där läsarnas kritiska förhållningssätt är ett absolut måste för att undvika den typ av journalistiska haverier som vi återkommande fått ta del av i SN. -Pettersson inser att SN med flera glömt sin roll i samhället och istället valt att koncentrera sig på att vara ett ”Mediehus” och publicera suddiga, amatörmässiga TV-bilder och annat skräp i stället för granskande journalistik. Det är därför vi i alternativa media behövs, tyvärr. Ärliga professionella journalister hade varit bättre men när de lyser med sin frånvaro får vi amatörer försöka göra vårt bästa… Södermanlands Nyheter […]

  Gilla

 • Elisabeth Pettersson

  Enligt svensk lag, får fatta mig kort och korkat.
  Jag är tämligen för vek, dessutom saknar jag IQ som mängder är uppfyllda av. Förlorat förmågan att uttrycka mig vilket förevigat missförstånden. Förlusten att förtydliga mig själv har gjort att jag missuppfattat det jag inte fattat.
  Att erkänna lidandet jag utsatt världen för har gjort att jag inte bara vill bort, utan också dö.
  Födelsen, det förbannade ordet har förutom att göra mig stum gjort mig ofantligt dum. Att slå sig fri från bundenheten, att sparka sig loss har gjort att jag är totalt lost.
  Bördan med ältandet ger inga gränser, tjatet man aldrig kommer ifrån, att fatta grejen, frihet är bara någonting man kan fantisera och drömma om.
  Medias inkl.somliga sk. vänners omtanke, att förnedra och förakta mig, för att jag inte vill leka har fört mig in i en värld jag inte klarar att hantera eller ens förstå.
  Att resa ensam för att skaffa bevis har förutom att vara svårt, förstört det jag ville uppnå. Hatet som lagts mot min kind har piskat min kropp och därtill gjort mig döv ochnäst intill stum. Man kan säga att ingen skada skett, det är sant i ens öga, osant i mitt.
  Våldet mot min kropp är någonting jag känt, hotet mot min själ har tvingat mig att vandra själv.
  Dårarna och doktorernas pennor har förevigat min inre död, dessutom våldets och därtill politikernas natur.
  Idag svämmar mina ögon över när jag i dimma ser och känner alla maskar som trängs ut ur min kropp, jag varken ser eller anar något slut.
  Jag räknar inte längre såren, inte heller hålen. Det sticker, svider och bränner, inte ens floder av tårar hjälper.
  Den inre kampen är högre än den yttre. Man säger ofta att vägen till lycka är vägen dit, hur kan någon kalla det lycka om man färdas inuti ett rasande krig.
  Att skriva otaliga mordförsök när man redan dött är ingen ide, våldtäkterna likaså, vardagsmat idag. Identitetstöld eller ett taget liv är så vanligt att det ses som tidsfördriv. Hur är det med mediala mord, som en fläkt för att världen ska ha något att skriva om.
  Pratar eller skriver man inte baklänges kan man inte förvänta sig att få någonstans att bo. Man måste förstå, det är mängder av familjer med många barn som behöver skydd i vårt land. Så sa hon som arbetar i det här landet för ett annat land.
  Jag har aldrig accepterat spelet även om jag tvingats in i det. Jag har däremot förstått vad det gått ut på, kanske det enda som gått in.
  Att göra mig till den jag är idag, en maskig våldtagen vit hora, med en enda längtan, att slippa vara jag!
  OJ, jag skulle fattat mig kort! Det glömde jag…dessutom sker våldtäkt av män oavsett hudfärg…

  Gilla

 • malmo

  Ha ha ha den va go Pettersson. Jo man är väl lite trög då 😉

  Jag som skulle ta en koll idag om det förstfödda barnet i din region var en Arhmed.

  Du är en riktig skojare och satiriker. Fortsätt så att häckla 🙂
  Eva-Marie

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: