När medierna stod på folkets sida

MEDIA. Den Tredje statsmakten är en informell benämning på massmedia i Sverige. Den första makten är regeringen och den andra riksdagen. Den tredje statsmaktens uppgift anses vara att granska de två andra.

Som ni vet fungerar inte den tredje statsmakten alltid, den kan fungera bra när det gäller att rota fram fackförenings- och direktörsskandaler, lägenhetsaffärer av politiker och andra i det stora hela småsaker.

Däremot har den Tredje statsmakten helt stått på den första och andra statsmaktens sida när det gäller att göra om vårt land. Ingen eller ytterst få har långsiktigt granskat politiken sedan 1975 och dess konsekvenser. Ingen har gjort en konsekvensutredning av de ekonomiska och mänskliga effekterna av massinvandringen från dysfunktionella kulturer till vårt land.

Nu när konsekvenserna syns behövs det en katastrofkommission.

Politikerna har en stor del i detta, men medias roll är minst lika stor, de har vilseledd och dolt sanningen för dem som röstar med känt resultat. Den Tredje statsmakten har till och med jagat och förtalat dem som sökt sanningen.

De är de verkliga Fejkmedia.

I juni 1971 stod medierna på folkets sida när de avslöjade politikernas lögner om Vietnamkriget. Då ansåg journalistkåren att folket hade rätt att få veta sanningen. Idag döljs den av journalister som inte tror folk klarar av sanningen.

Kontrasten mellan hur journalister såg på sitt jobb 1971 jämfört med 2018 är den största behållningen med filmen ”The Post”.

Vi som minns Watergateskandalen känner till Washington Posts legendariske chefredaktör Ben Bradlee, en säregen personlighet av den sort som inte längre finns. Vi har också ett hum om den modige ägaren till tidningen, Katharine Graham. Filmen cirkulerar kring dessa båda, och de höga insatserna det innebar att publicera hemligstämplade handlingar om Vietnamkriget.

Filmen handlar alltså inte om Watergate, utan om förspelet: publiceringen av ”Pentagon papers”, de hemliga akademiska studier och analyser av Vietnamkriget som försvarsminister Robert McNamara beställde och vars slutrapport omfattade 3000 sidor text och 4000 sidor bilagor i form av myndighetsdokument.

Av dessa studier framgick att amerikanska folket vilseletts av presidenterna Truman, Eisenhower, Kennedy och Johnson. Det blev värre med tiden och 1971 hade regeringen i sex år vetat att kriget inte gick att vinna. Ändå skickades tiotusentals unga män ut i kriget för att dö. Presidenterna hade ljugit för folket.

Läs vidare av Dick Erixon på Samtiden…

-Pettersson minns Vietnamkriget mest som en masspsykos av vänstern i Sverige där USA var alltigenom ont och kommunisterna i Vietnam, Kina, Sovjet och Sverige alltigenom goda. Den vänsterrörelsen lider vi av än idag…

2 thoughts on “När medierna stod på folkets sida

  1. Sedan införde Palme och gänget pressstöd och genast hamnade media i knä på politikerna och blev makthavarnas effektiva vapen mot medborgarna !

Kommentera