Håll Sverige Rent – kämpa för ett skräpfritt Sverige

HÅLL SVERIGE RENT. Skräpet finns överallt. I staden, i naturen och i havet och det breder ut sig. Enligt Stiftelsen Håll Sverige Rent ökar nedskräpningen i landet, men samtidigt skrivs det ut allt färre böter för nedskräpning.

All nedskräpning är förbjuden, men polisen verkar se mellan fingrarna när det gäller dessa brott, också.

Mindre allvarlig nedskräpning ska polisen kunna bötfälla på plats med en bot på 800 kronor. Att kasta cigarettfimpar räknas dock som så obetydlig att det inte ska bötfällas, detta trots att cigarettfimpar är det vanligaste skräpet.

-Pettersson föreslår arbetsplikt för alla arbetsföra och friska med bland annat städning och att lagen ändras så det blir skapliga straff för svinen som inte kan ta rätt på sin egen skit.

Inte vet jag, men jag misstänker att den ökande nedskräpningen beror på samma sak som många andra problem i vårt land, men att kod 291 gäller…

Observera att det inte går att bötfälla dem som kastar fimpar.

25 thoughts on “Håll Sverige Rent – kämpa för ett skräpfritt Sverige

  1. Det paradoxala är just att Miljöpartiet som enligt tradition och manifest borde gå i bräschen för en politik som värnar om miljön, genom sin aggressiva migrationspropaganda och uttalade ovilja mot landets lagar och statuter, tvärtom profilerat sig som de verkliga miljöbovarna.
    Den ständigt ökande miljöbelastning införseln av socialt inkompetenta och uttalat respektlösa MENA-individer medför, har besynnerligt nog gått dessa nationens främsta fiender förbi – allt medan föroreningarna, nedskräpningen och vandaliseringen av vårt samhälle tillåts eskalera.

    I praktiken finns det en mängd arbetstillfällen för de som sökt sig den långa vägen till Sverige, icke minst i form av renhållningsarbete, oaktat den rent förargelseväckande bristen på rimliga krav och motprestationer främst skuldbelägger den korrupta regimen och deras skamlösa curlande inför kravimportens oförtjänta önskemål och rent oförskämda tilltagsenhet.

    Det är var vuxen och arbetsför medborgares oavvisliga skyldighet att efter bästa förmåga ansvara för den egna försörjningen – en sanning inte ens den humanitära stormaktens degenererade bidragshysteri kan vederlägga.

    Det är människans naturliga och ej sällan uppbyggliga lott att kämpa och vinna förtroende och självkänsla – inte att få allt serverat!
    Andreas, fattig men hederlig träl.

  2. Såg att Aftonslasken i eftermiddag i svarta rubriker förkunnade.
    ”Flera 100 ligger i Bårhus i Freetown”… Nu vet jag inte var denna plats är belägen,men fattigt måste det vara,om de tvingas flytta in i sådana lokaler.
    Hoppas ännu så länge,det är färre som tvingas till liknande i Absurdistan ?

  3. ”Alla” kurvor jag sett har ett trendbrott som startar 2012. Det är den s k Reinfeldt-effekten.

  4. Håll Sverige rent borde göra en insats och städa bort alla talande skräphögar som finns lite här och där och som vissa kallar för tiggare.

    • Måste bara lämna en kommentar om bilden på Dinamarca på trappan, som Katerina Janousch så fyndigt påpekade, Trappan effektivare än Tinder. Det är inte tillåtet med så kallad mans-spreading, men Dinamarca går i bräschen för kvinnors rätt att sära på benen offentligt och ha noll koll på sig själv.

      Gräslig människa på en gräslig bild! Vulgärt!

  5. Haven håller på att förvandlas till soptippar så ibland måste man få ge litet beröm också;

    Isabella Lövin får Håll Sverige Rents nya pris som Årets Havsvän

  6. Om man importera folk, som slänger sitt avfall på platsen, där de just råkar befinna sig blir det så. De gör som de är vana vid från sitt hemland

  7. Sverige har blivit skitigt det sennaste 20 år .Vad kan det bero på.
    Kan det var att skitigt folk kommit hit.

  8. Sverige har blivit skitigt det sennaste 20 år .Vad kan det bero på.
    Kan det var att skitigt folk kommit hit.

    • Just nu är Medborgarplatsen nedskräpad med tungt miljöfarligt avfall. Detta bör destrueras och skickas till Afghanistan

    • Inställda renhållningsinsatser på grund av fördyrande omkostnader för att försörja lata människor som kommit hit för att parasitera på oss.

  9. När och vem planerade att vi, Sverige, skulle ta rätt på milliontals människor utan utbildning, hjärntvättade muslimer och helt arbetsoförmögna?
    Hur har vi förberett oss för denna katasrtof?
    Vad kommer det att resultera i?
    Vem, vilka ska ta kostnaden?
    De rika, de som arbetar in sin pension eller de redan pensionerade?
    Är vi alla i Sverige villiga att offra den välfärd vi jobbat för?
    Vad kan vi göra åt sotuationen?

  10. Och nu har SYDSVENSKAN sett ljuset:

    Saxat ur huvudledaren idag: Förtryckare utan heder.

    ”Vi har fått parallella samhällen. Vi har kämpat för att undvika det, nu har vi det.”

    Sådana samhällsstrukturer måste monteras ner innan de växer sig ännu starkare. Hederstänkande som inskränker pojkars och flickors, mäns och kvinnors, mänskliga rättigheter har ingen plats i Sverige. Dessa traditioner och tankegångar måste utmanas och tryckas tillbaka.

    Dessvärre har det länge funnits en ovilja bland alltför många politiker, forskare och andra samhällsaktörer att tala klarspråk om problemet och dess omfattning.

    Till viss del har detta sannolikt berott på en i och för sig begriplig ovilja att ge främlingsfientliga krafter mer vind i seglen.

    Tusentals unga pojkar och män, flickor och kvinnor, har fått betala priset. Och fortsätter att betala, än idag. I vissa fall med sitt liv.

    Välvilja kan knappast bli mer missriktad än så.

    https://www.sydsvenskan.se/2017-08-14/fortryckare-utan-heder

  11. Som rökare saknar jag askkoppar på stan men det är tydligen billigare att låta oss rökare kasta våra fimpar här och där så småbarn och djur kan käka lite på vårat gift

    • Det är finessen med den nya lagen, ingen får slänga ex.vis fimpar.
      Rökaren får ännu röka utomhus men måste fimpa och förvara fimparna i lämpligt kärl för att slänga i soporna vid hemkomsten.
      Ännu bättre, sluta röka, bättre ekonomi och hälsa!

  12. Låt det bli så här, det här är vad den röstande befolkningen inte kunde förutsätta att våra 7 klöver politiker hade i åtanke när de satte sig på sina taburetter. Vi har en chans att sätta vänsterpöbeln på plats, täppa till truten på media och ffa att batikhäxorna får bekosta sina utsvävningar själva. Det går flyg till Afrika varje dag eller för den delen, Iran mfl om preferenserna ligger åt arabhållet till. Om alla tänkande medborgare går man ur huse och röstar SD så har det här landet en liten chans att vända detta tabernakel rätt.

  13. Ja, då ”pensionsräddarna” i mycket större grad är rökare var det enklast att bortse från fimpar.

    Det kan ju inte vara rimligt att begära av de stackarna att de ska behöva följa svenska lagar och regler.
    Och ingen vill ju inkräkta på deras personliga integritet genom att ge dem böter…

    Några Miljarder fimpar – vad är det att bry sig om?

    Skulle vara intressant att veta vad MP och FI(-ttorna) tycker om det ökande antal lungcancerfall som vi kommer se i framtiden.
    Så många ”barn” som röker så tidigt…

  14. Kanske dags att på Medborgarplatsen öppna, inte en återvinningsstation utan, en återvändningsstation. Det är nästan genant hur enkelt det skulle vara för polisen att bara samla ihop de med avvisningsbeslut.

  15. Den monumentala nedskräpning,, som bilden visar, borde väl räcka för att få polisen att ingripa. Men nej, inget händer här för att få ett slut på eländet. De som skall utvisas gör som de vill, uppenbart med våra politikers gillande.
    Sveriges förfall går i allt snabbare takt.

    • Det nya Sverige – det som är förbjudet för en del är tillåtet för andra.”Det Orwellska manifestet” analogt med ”alla är jämlika men andra är mer jämlika än andra” och det senaste: alla är vi barn men en del är mer barn än andra!

Kommentera