Försäkringsbolag gör skillnad på folk och folk

INVANDRING. Det är Sveriges Radio P4 Dalarna som påstår att försäkringsbolagen skiljer på folk och folk beroende på i vilka områden de bor. Det är kanske en nyhet för statsradion men för oss andra är det välkänt att försäkringar kostar olika beroende på boende och risken för skador.

sr_forsakringar

 

Tjärna ängar är ett av flera områden i Dalarna som riskerar höjda premier på grund av att oproportionerligt många skador på egendom anmälts enligt Dalarnas försäkringsbolag.

När statsradion bad de fyra största bolagen jämföra vad priset för samma kund med samma bil skulle bli beroende på om kunden bodde i en villa i Skräddarbacken eller i en lägenhet i Tjärna ängar i Borlänge så visar det sig att det finns skillnader.

Kunder hos en del försäkringsbolag får betala tusentals kronor per år mer för sin bilförsäkring bara för att adressen är Tjärna Ängar. Dalarnas försäkringsbolag inte har någon priskillnad mellan stadsdelarna. Men Ola Berglund som är Skadechef på Dalarnas försäkringsbolag, säger att de kan komma att höja premierna för områden där procentuell fler skador på egendom rapporteras.

– Det kan vara ett alternativ som vi tvingas till om vi skulle landa i att skillnaderna mellan områden är alldeles för stora för att kunna försvara, men det är något som vi i det längsta drar oss för, säger Ola Berglund som är skadechef på Dalarnas försäkringsbolag.

-Pettersson tycker det är självklarheter, dalmasarna som bor i Tjärna Ängar borde förutom högre försäkringspremier betala betydligt högre hyror på grund av det onormala slitaget samt betala högre skatter för den enorma polisbevakningen, extra sjukvård, högre socialbidrag m.m. Räkningen borde sedan betalas av de som röstat fram nuvarande politik…

Om Tjärna Ängar på bloggen 

Allt är bra i Tjärna Ängar

4 thoughts on “Försäkringsbolag gör skillnad på folk och folk

  1. Tja, på 70-talet när vi körde MC skrev vi alltid sommarstugans adress på försäkringen till en kostnad av ca: 20% jämfört med i stan.

    Anders

  2. Försäkringspremierna går upp pga den alltmer ökade brottsligheten det har jag själv fått erfara i det lilla samhälle jag bor i.Förra försäkringsbolaget jag hade sa just detta.500 % ökade inbrott/inbrottsförsök och stölder i samhället under 2015,man behöver inte vara mattesnille för att förstå varför.Skötsamma får som vanligt betala ett alldeles för högt pris för den påtvingade mena invasionen.

  3. Detta med dyrare bilförsäkringar i utsatta områden har jag själv kontrollerat, så det är riktigt. Tyvärr går denna information inte ut till boende i områdena. Kanske dem kunnat hjälpa polisen lösa brott.
    Inkompetent regering och polis med Dan Eliasson i spetsen.

Kommentera