Många politiker tycks först nu ha blivit varse konsekvenserna av en del av sina beslut

INVANDRING. I den tyska regeringen har ministrarna sedan lastbilsattentatet i Berlin överträffat varandra med initiativ för hårdare tag mot våldsamma extremister. I dag väntas ett första konkret åtgärdspaket.

Myndigheternas många missöden i hanteringen av gärningsmannen innan han utförde attentatet på en julmarknad i Berlin, har ruskat om, inte bara människor i allmänhet. Många politiker tycks först nu ha blivit varse konsekvenserna av en del av sina beslut.

När attentatsmannen vid ett tillfälle i somras togs i förvar eftersom han skulle utvisas och saknade identitetshandlingar släpptes han efter två dygn. Längre fick han inte hållas kvar eftersom det var osäkert om hans hemland Tunisien skulle utfärda nya handlingar inom den angivna tidsramen på tre månader. Det är en av luckorna som måste täppas till, enligt den tyske justitieministern.

– Vi kan inte göra oss beroende av om stater utfärdar ersättningsdokument eller inte, sa den socialdemokratiske justitieministern Heiko Maas.

Framöver vill han att personer med avvisningsbeslut, som av säkerhetsmyndigheterna bedöms som våldsberedda extremister, ska kunna hållas inspärrade upp till 18 månader.

Där får justitieministern medhåll av sin regeringskollega den kristdemokratiske inrikesministern, som har lagt fram flera egna förslag på säkerhetsåtgärder. Andra konkreta resultat som väntas av de båda ministrarnas överläggningar i dag är att våldsamma extremister som avtjänat fängelsestraff ska kunna beläggas med elektronisk fotboja för fortsatt övervakning efter att de har frigivits.

– Elektroniskt fotfängsel ska dessutom kunna sättas på personer som inte har dömts för brott. Det är visserligen ingen garanti mot våldsdåd, säger justitieministern men det underlättar övervakningen.

Läs mer…

-Pettersson ser att politikerna i Tyskland tydligen vaknat, i Sverige sover de ännu, omedvetna av sina beslut från 1975 och framåt…

13 thoughts on “Många politiker tycks först nu ha blivit varse konsekvenserna av en del av sina beslut

  1. Som sagt – valfläskandet börjar tidigt!
    Var på väg att lägga in en megalista över allt de måste ha åtgärdat för 20 år sedan men eftersom ni alla vet och alla punkter har dragits på längden och tvären och allt sammanfattas här https://petterssonsblogg.se/2017/01/10/sverige-de-politiska-analfabeternas-forlorade-paradis/ om vad som är fel i det här landet så låter jag bli.
    Eftersom alla politiker redan smygläser Avpixlat så har de koll på varför alternativmedia och SD växer så det knakar. Frågan är hur de innan valet 2018 ska ha lyckats åtgärdat de flesta av punkterna innan dess. Det är deras enda chans.
    Personligen tror jag att de kommer att skita i allt och göra en Obama och fu**a upp så mycket de bara kan innan de lämnar över.
    Undrar förresten vad de håller på med just nu. Känns lite som att ”Rysslandshackers” är nån avledande manöver för att rikta bort fokus från något annat eftersom alla länder, inte minst USA, hackar alla.
    Frågan är som vanligt vad. PUT åt allt och alla? Snabbspår för medborgarskap?
    Att det kommer ändrade regler så att om du har varit medborgare och bidragit på olika sätt i hela ditt liv ska du alltid ha minst ett nomalt socialbidrag för en ensamstående + 5000 för uppbyggandet av det vi skördar idag, i pension. Det tror jag inte kommer. Det borde dock vara så och att det omfördelas från kostnaderna för migranterna till de som förtjänar det. Migranterna får ta fattigpensionärsbeloppen istället och sen jobba sig till bättre villkor. Det vore inte mer än rimligt i alla fall.

  2. Skam och allmänhetens intensifierade protester har således tvingat politikerna att agera. Man börjar nu inse att befolkningen genomskådat den globalistiska komplotten mot de europeiska nationerna och att makthavarna förlorat kontrollen. Den ultraliberala, psykopolitiska tankestyrningen har demaskerats och nu får nomenklaturan ta till krafttag för att rädda sina ömkliga nackar från den psykologiska schavotten.
    Andreas.

  3. OT: Vet svenska regeringen / SÄPO mer än de vill berätta? Försöker de rikta ljuset mot Ryssland för att ’lugna’ svenska folket från den verkliga sanningen? Det kan uppstå panik om svenskarna får veta att en fientlig armé om 20 000 – 50 000 ISIS-soldater finns i landet, redo att på given order skrida till handling.

    Är deras mål inte enstaka terrorattentat utan krig och att slakta oss i tusental för att sedan utropa kalifat i no-go-zonerna? Värt att fundera över.

    http://nyatider.nu/isis-har-redan-smugglat-in-en-hel-arme-i-sverige/

    • Misstänker att hetsen mot Ryssland är vilseledande projicering för att ta uppmärksamheten från det verkliga hotet.

  4. Dessvärre är det så att många politiker och journalister, samt många röstberättigade inte har förstånd nog att någonsin begripa att dom sett till att Sverige gått åt helvete.

  5. En hel hoper av politiker och chefsredaktörer borde ställas inför rätta för landsförräderi för vad de åsamkat landet. Livstids straffarbete rekommenderas.

  6. Tyskland har inte vaknat:
    http://www.zeit.de/politik/deutschland/2017-01/umfrage-union-spd-afd-linke-gruene

    En verklig förändring kan bara väntas om AfD skulle styra den tyska politiken. De ligger dock bara på 12%.

    Det handlar ju långt ifrån bara attentaten som man vill försöka försvåra för. Det handlar ju likt i Sverige om våldtäkterna, misshandelsfallen, rånen, mordbränderna, vandalismen, hur polis/vårdpersonal/lärare angrips, droghandel, … Dessutom ett exploderande antal socialfall, troligtvis över generationer men också om ett genuint utbrett hat emot tyskarna, de otrogna grisarna/hundarna.

  7. Det är väl inte så svårt att stänga ute terrorister och liknande från landet.
    När dom kommer till gränsen så är det första man frågar efter PAPPREN.
    Har dom inte rätt papper så blir det att vända på klacken och gå hem igen. Har dom rätt papper så får dom söka asyl i vanlig ordning.

  8. I Sverige måste man först utreda under minst ett år. Sedan remissbehandling och när det efter tre år kommer ett beslut så är detta: Regeringen tillsätter en samordnare!

  9. oansvariga politiker i sverige bör kunna lagföras samt aldrig mer få syssla med politik, lämpligt straff vore att få arbeta som pottkuskar dvs biträden vid ålderdomshem givetvis biträdes lön, deras titel skall vara rackare.

    • Politikerna har fått blodad tand – det blir massmord om de börjar på ålderdomshem. Sätt dem i isoleringscell på finkan och låt mördarna äta en strikt daglig diet: en minimal portion hårt brödskal och några droppar vatten innan de dör … sakta men säkert.

Kommentera