”Rumäner” använde foliepreparerad kasse för att lura butikslarmen

INVANDRARBROTT. Tre ”rumänska”män åtalas för omfattande stölder. De sitter häktade på grund av flyktfara och saknar fast adress i Sverige. Butiksstölderna inträffade den 12 november och butikernas övervakningskameror visar hur ligan gick till väga.

Alla tre åtalas för att ha deltagit i stölden av åtta bärbara datorer på Netonnet i Växjö. Två av männen har under utredningen valt att lägga korten på bordet och erkänna. Men enbart en av tjuvarna kan knytas till kamerastölden som samma dag inträffade på Mediamarkt.

Vid stölderna använde ligan en foliepreparerad kasse så att inte butikernas larmutrustning utlöstes. Kassen bestod av flera lager med folie.

En polisman stoppade och kontrollerade männen vid Stadium Outlet då de körde ut precis framför polisbilen som tvingades bromsa hastigt.

När polismannen tittade in i männens bil såg han direkt att en av dem hade en larmförsedd kartong. Han kallade på förstärkning och vid husrannsakan i bilen hittades det övriga stöldgodset.

Under den kommande rättegången i Växjö tingsrätt den 5 december ska övervakningsfilmerna spelas upp inför rätten.

-Pettersson säger att det troligen är det lilla männen åtalas för…Bussar med stöldgods i linjetrafik mellan Stockholm och Rumänien

Smålandsposten

4 thoughts on “”Rumäner” använde foliepreparerad kasse för att lura butikslarmen

Kommentera