Var det ett svar?

Ni som såg Agenda i söndags såg intervjun med Annie Lööf som närmar sig en comeback efter mamma ledigheten.

Ni såg en Annie Lööf som svamlade fram svar på vissa frågor och en Annie Lööf som gjorde ett ganska förvirrat intryck. Hon får väl skylla på ringrostighet, annars ligger nog C illa till i kommande opinionsmätningar.

Se gärna intervjun här (först i inslaget) innan ni läser vidare.

Det är nämligen så att jag inte kunde låta bli att reagera över en sak som Annie Lööf framförde till programledaren. Hon använde floskeln om att alla som nu anländer till Europa flyr för sina liv, alltså samma ord som en viss socialdemokratisk statsminister använder.

Förra veckan gick EU-kommissionens förste vice ordförande, den nederländske socialdemokraten Frans Timmermans, ut och sade att 60 procent av alla som söker sig till Europa är ekonomiska migranter och inget annat. Ljög då Annie Lööf (C) i intervjun, eller är hon rent av okunnig?

Jag ville veta och ställde därför frågan via mejl.

”Hej Annie

 I Agenda den 31/1 försvarade du asylpolitiken med att alla som kommer till Europa flyr för sina liv. Förra veckan bekräftade EU-kommissionens förste vice ordförande, Frans Timmermans, att 60 procent av migranterna som kommer till EU varken flyr krig eller konflikter, utan är ekonomiska migranter. Hur ser du på Timmermans ord kontra det du sa i studion?

 M.v.h.”

Svaret på mejlet kom oväntat fort och det hedrar. Tror någon att centerledaren själv besvarade det, tror ni fel. Jag har svårt att begripa varför varje riksdagsledamot har en personlig e-postadress när de aldrig bemödar sig med att svara frågvisa medborgare. Göran Hägglund (Kd) var ett lysande undantag.

Nåväl, svaret löd så här.

”Hej!

Tack för ditt brev, som du har sänt till Annie Lööf och som jag har fått i uppgift att besvara. Du undrar över vad Centerpartiet tycker om Timmermans uttalanden.

Med dagens politik, så är det bara de som har asylskäl som kommer att få stanna i Sverige. Övriga kommer att få återvända.

Vänligen,”

Jag är mycket väl medveten om det självklara i att asylsökande utan asylskäl ska skickas tillbaks. Svar på min fråga fick jag dock inte och jag undrar fortfarande hur Annie Lööf kunde säga att alla som kommer till EU flyr för sina liv när t.o.m. EU-kommissionen erkänner att 60 procent är ekonomiska migranter?

Tror banne mig att jag ska skicka en följdfråga.

16 thoughts on “Var det ett svar?

  1. AL är visst en ultraliberal och C är Europas rikaste parti? Tyckte dessa detaljer framkom förra lördagen i ett av de tal som Folkets Demonstration presterade bland andra, enl audio- & bildbevis youtube.

    AL sjönk som en sten i mina och många andras ögon när hon inför ett val föreslog att månggifte skulle tillåtas/ingå i partiprogrammet.

    Nyttiga idioter är jobbiga.

  2. Jo men en fråga jag inte förstår är att hur f-n kan centerpartiet
    välja en sådan verklighetsfrånvänd ledare????? Den damen
    vill inte landet och framförallt inte landsbygden väl! Är det så
    tunt med ledargestalter inom C ? Och inte har ersättaren till
    Annie varit någon att hänga i julgranen, han dubbel W
    en svamlare av rang, många ord, men ingenting sagt.
    Fälldin måste känna det tungt på ålderns höst med dessa
    efterträdare, först Olof Johansson, och nu dessa!

    • Bra text! Sverige har verkligen en samling idioter till politiker, detta är en av de värsta….Förpackningen är det väl inget fel på men det hon säger är en katastrof för Sverige och Sveriges befolkning om det skulle genomföras.

  3. ”Jag är inte din huvudvärk, jag är den som ger dig huvudvärk”.

  4. En ko (Annie L) måste mjölkas varje dag , Annars kan hon få ”juverinflammation”.. hon är dryg skithög.

    Annie asså, varför är vissa politiker så jävla virriga…?

  5. Annie Löf är en vacker kvinna och rösten är det inget fel MEN DET HON SÄGER ÄR NÄSTAN VÄRRE ÄN DET STATSSVETSAREN VRÄKER UR SIG!
    Annie är fan inte riktig i huvudet, yrar om att Sverige kan ta emot 40,000,000….
    Sveriges politiker blir vår undergång!

  6. Frågan som självklart inte ställdes var: Du vill sänka bidrag och kostnader för boende m.m. Hur tror du samhället ser ut om 5år?

    Annie Lööf är en patetisk överavlönad nolla. Hon tror att hon visar beslutsamhet och handlingskraft.

    Den som inte genomskådar detta stycke bör inte ha rösträtt.

Kommentera