Flyktingtälten avvecklas – är för dyra och för dåliga

INVANDRING. Migrationsverket meddelar i ett pressmeddelande att flyktingtälten i Revinge utanför Lund kommer att avvecklas ”inom kort”. Orsakerna är att boendekvaliteten är begränsad samtidigt som kostnaden för tältboendena är höga.

– Vi bedömer att mer varaktiga boenden än tält nu måste prioriteras, säger verkets boendeansvarige Willis Åberg i pressmeddelandet.
– Eftersom antalet asylsökande minskat gör detta att vi sammantaget bedömer att vi just nu kan ordna boenden för kort tid på ett bättre sätt än genom tält. Vi klarar situationen genom våra ankomstboenden och kommunernas evakueringsplatser, säger Willis Åberg.

-Pettersson tycker att asylinvandringen är en katastrof. Nästan lika stor katastrof är Migrationsverket och regeringens sätt att planera. I novemer, alltså för två månader sedan ansåg Migrationsverket att man behövde 110 000 tältplatser, då var boendekvalitén bra och kostnaderna inte för höga.

I december beräknade Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) att varje tältplats kostade 500 kronor per person och dygn, det gör 180 000 per person och år plus kringkostnader. För en månad sedan var det inte för dyrt.

Då blir ju frågan hur mycket billigare de alternativa bostäderna blir.

Jag är ingen nationalekonom men har hyfsad koll på hushållsekonomi och tänker att det kanske vore bättre att betala 30 kronor per dag för bostad, mat, utbildning, sjukvård osv. per flykting och dygn till FN och de tog hand om saken i flyktinglägren i Libanon, Turkiet, Jordanien med flera länder och att Margot Wallström skällde på Saudiarabien för att de tar emot noll flyktingar i stället för att gnälla på Israel för att de skjuter terrorister…

Inrikesministern tycker tälten är bra i oktober 2015 

19 thoughts on “Flyktingtälten avvecklas – är för dyra och för dåliga

  1. Tälten som rivs nere i skåne behövs snart i norra Sverige eftersom den illegala invandringen kommer att öka kattastrofalt där. Nu när ett par mil av den svenska gränsen nere i söder är stängd och resten av de flera hundra mil gräns som Sverige har fortfarande står vidöppen.

  2. För ett par månader sedan var inte tältlägren för dyra eller ett för dåligt alternativ, utan i själva verket bra och genialiskt. Nu är det katastrof.
    För ett halvår sedan var invandringen en lysande affär för Sverige och vinsten för detta gick oavkortat in i statens kassa och det var inte lite det. I dag är invandringen en kattastrof.
    Om 7-klövern bestått av tänkande människor så hade detta hehvete stoppats för 15 år sedan och då hade Sverige fortfarande funnits, idag är landet Sverige utraderat från världskartan och ersatt av ABSURDISTAN som är ett muslimskt land och vi är på väg att få ett nytt modersmål.

  3. Oj oj vad jag ÅNGRAR att jag skrev en kommentar tidigare i veckan där en som bodde i tältlägret sade att han valde att ”ÅKA TILLBAKA HEM”.
    Jag råkade skriva – detta var det bästa migrationsverket gjort – billigast för staten (alltså att erbjuda tältboende till asylsökande/ensamkommande).
    Måste varit någon på migrationsverket som läste detta 🙂
    För nu stänger dom !!!
    Frågan kommer nu VARFÖR ???

    • De avvecklar för att de inte vill förlora fler raketforskare. Klart att det bildas kondens i ett plasttält när det växlar mellan värme och kyla samt utandningsluften m m bidrar.
      Det är ju skillnad mot de gamla militärtälten där man eldade i kamin, har det sagts mig.

  4. När soldater bor i tält under krigsövningar så kostar inkvarteringen näppeligen 500 kr per dygn och person.

    För att få kostnaderna under kontroll borde man bl.a. låta asylturisterna bo i veduppvärmda tält, samt samla (avverkningsrester mm) och hugga veden åt sig själva.

  5. Tält duger tyvärr inte åt asylsökande och maten är äcklig. Kanske om de har flytt för sina liva från krig så vore de tacksamma. Tyvärr är de få.

    Våra hemlösa svenska medborgare får inte bo där i tälten. De ska ligga utomhus och helst frysa ihjäl så att staten slipper bry sig!!!

    Usch!

  6. Någon (ytterst skattebetalarna) sitter med Svarte Petter här. Även om dessa tält fanns i beredskapslager har säkert fler tjänstemannatimmar än ”boendetimmar” lagts ner på detta. Det är som skälve den att myndigheter saknar total förmåga att planera och att förutse konsekvenser.

    Denna lekstuga har kostat åtskilliga miljoner för oss som betalar skatt.

  7. Tänker att Nordkorea kanske kan ta hand om dem. De har ju dokumenterad vana vid stora läger. Dessutom kan de då börja arbeta av miljardskulden till konungariket. Nordkorea behöver duktiga raketforskare, har jag också förstått.

  8. Jag vill kräva att dessa tält som inte duger åt flyktingarna omedelbart ställs till förfogande för de över 30000 hemlösa svenskar som inte ens har tak över huvudet eller en egen säng. Att flytingar får denna förtur före svenska medborgare är nästan landsföräderi.

  9. Hej. Jag känner panik, inför vart vårt samhälle är på väg. Inte för egen del. Jag är så gammal, så jag har inte så många år kvar, enligt statistik, men jag är panikslagen för vad våra barn och barnbarn ska behöva uppleva i vårt samhälle i framtiden. Politikerna verkar inte fatta att det inte bara är att ösa ut våra skattemedel hur som helst, utan eftertanke. Förtigande och snedvridande av samhällsinformation, har man tidigare anklagat dåtidens Sovjet för. Sverige verkar vara på väg mot ett ännu värre samhälle. Jag har absolut inget emot invandrare, tvärtom. Men det måste vara någon kontroll av de som kommer hit, och framförallt ett register så vi kan värja oss mot de som är ute efter att sabotera och terrorisera. Att hela tiden framföra förslag om att asylsökande ska få gräddfil till ditten och datten, medan våra ungdomar går arbetslösa, inte har råd att flytta hemifrån, där är måttet rågat. Det skapar ett hat som är farligt i samhället. Våra inhemska hemlösa får ingen hjälp, de fryser ihjäl ibland. Nu måste väl regeringen ta sitt förnuft till fånga snart.

    • Oj vilken fin text, Anita!
      Tyvärr klarar ”de 50% under medelintelligens”, normalt inte att läsa eller uppfatta längre meningar än fem ord. Så allt vi skriver på normalsvenska riktar sig bara till likasinnade.
      Din text var härlig att läsa!

  10. Nja Pettersson tiderna förändras…. Numera kommer ju ”bara” kring tusen dagligen till Absurdistan.Det har gått sååå långt med dessa passkontroller, att vissa exoter som p.g.a av dessa nymodigheter strandat i Tyskland.
    Nu har ”berikare” enl. RBB (lokalkanal Berlin) tvingas flyga tillbaka till MENA,i ren besvikelse över avsaknad gästfrihet…
    Uppåt 100-tal dagligen lär åka hem ! 🙂

    • Nu är det nog någon som skojar rejält! Resa från något europeiskt land till ett utomeuropeiskt land! Utan pass och resehandlingar?

      Vill att någon beskriver hur en sådan resa genomförs!

      Normalt kommer du inte genom flygplatsens gate och säkerhetskontroll utan resehandlingar!

      • Tror att det är specialchartrade plan,eftersom det fanns bilder från de besvikna (själva ansåg de sig lurade) återvändarna..
        Just detta flyg gick till Irak. 🙁

Kommentera