Ingen nykokt potatis för äldre men konsulter för 159 miljoner

ÄLDREVÅRD. Det har blossat upp en het debatt i Sundsvall de senaste dagarna. Anledningen är att hemtjänstpersonalen i Sundsvall inte längre kommer att koka potatis hos kommunens äldre. Det finns varken tid eller pengar. Samtidigt visar SVT:s granskning att Sundsvalls kommun lagt 159 miljoner kronor på konsulter.

Potatiskokandet har i Sundsvall blivit en het potatis och en symbol för debatten om sparande och slösande. Socialnämnden i Sundsvall omsätter 1,8 miljarder kronor men brottas med ett underskott på flera miljoner, vilket de nu måste ta igen.

Socialtjänsten berättar därför att kommunens äldre inte längre ska få kokt potatis hemma. Det finns inte pengar till det, menar man. För att spara in pengar kommer också beviljad tid för sociala aktiviteter att ses över framöver.

– Visst kan det på vissa håll upplevas som en kvalitetssänkning, men det kan även vara så att vi ibland gjort för mycket. Jämfört med andra kommuner har vi hög bemanning utan att ha bättre kvalitet, har Malin Larsson, socialnämndens ordförande, sagt till Sundsvalls Tidning.

Larsson har också fått kritik från oppositionspartier som menar att ”folk kan dö om socialtjänsten inte fungerar”. Om potatiskokandet säger hon så här: – Det handlar främst om att kvaliteten förbättrats avsevärt vad gäller potatis. Vi behöver inte längre avsätta extra tid för att koka potatis på plats.

-Pettersson undrar vad som kostar i landet med världens högsta skatter som ska höjas ännu mer…

572 kronor per person och dygn för mat på asylboende

10 thoughts on “Ingen nykokt potatis för äldre men konsulter för 159 miljoner

  1. Jag håller med om alla kommentarer.

    Vad vi nu efterlyser angående Sundsvalls kommun är att de mycket få rakryggade politiker som trots allt finns, sätter stopp för dumheterna!
    Det är ju därför kommuner finns: För allas omsorg.

  2. Nyadeln är ju Sveriges framtid, de måste få in guldskeden snabbt i sina gapande trutar så det blir tyst på dem. De har alltid hot om våld att ta till för att kuva svensken.

  3. Samtliga i sju klövern är grovt kriminella Landsförrädare. Skulle det bli så att folket upptäcker hur det fungerar så är det redan försent att göra något. sju klövern är de värsta sortens rasister någonsin.

  4. Hur långt ska det få gå innan svenska folket reser sig och gör uppror. Detta kan inte fortgå längre!

  5. De som är överst i maktpyramiden plundrar Sveriges tillgångar –
    utan att skämmas –
    för att de har ingen medkänsla med offren.

  6. Ännu ett exempel på hur snett det blivit i Sverige.
    De gamla är strykklass. Genom nerdragningar i omsorgen om äldre får de bidra till kostnaderna för välfärdsemigranter utan identitet.
    Sverige har blivit sjukt.

  7. Vilka orättvisor…
    Våra äldre som byggt landet behandlas på ett vedervärdigt sätt numera. Muhammedanerna går före, och i synnerhet alla nyanlända muhammedanska utbölingar.

    Var är respekten och rättvisan?

  8. Bara ännu en spik i kistan
    Gamla vita bör inte få kosta något alls.
    Unga invandrande blattar ska ha allt, annars är det rasism.
    Vi & Dom en politiks uppfinning som makten vägrar kännas vid.

Kommentera