Ett land i självförvållat kaos

Hur har det nu gått i och vid de av Migrationsverket beställda ankomsttälten och Agnesfridsvägen 111som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap slog upp på Agnesfridsvägen 111 i Malmö. Jag begav mig dit. 
Enlig person på plats har det fungerat bra, trycket var hårt i helgen samt med det faktum att vinden var hård resulterade det i att ingen kunde sova över i tälten i väntan på sin registrering utan bussar beställdes till platsen allt eftersom de asylsökande anlände. Idag söndag var det tomt i tälten och endast två av dessa hade blivit skadade i stormen vi hade natten mellan lördag och söndag. 
Asylsökande daktas* och det har Malmö inte kapacitet att hinna med iMalmö den stora anstormning av nya svenskar som anländer varje dag. Bussarna som beställs går till Göteborg och till Stockholm. Det går i en allt mer rasande fart och där stod jag på trappen till Migrationsverket medan helt bisarra saker utspelade sig.

 

Migrationsverket har öppet mellan 09.00-15.00 måndag till fredag. Verket har dock fått utökat sitt öppethållande, under helger har man öppet för de ensamkommande unga männen som kommer i grupp. Alla som har sin försörjning i denna invandringsindustri envisas fortfarande med att kalla unga män för barn och dessa behöver endast vid tjänstemans misstanke om ålderslögn låta ålderskolla sig. ”Visar det sig att asylanten ljuger då har man som krav från verket att personen ska beställa identitetspapper hemifrån” ……..jag tappade bort mig lite där…..

 

– Och han som är på väg in nu, är han 15 eller kan vi enas Malmöom att det vore mer korrekt att säga 30+? ”Hm nja vad ska jag säga hm…om man har misstankar om att åldern inte stämmer då tar tjänstemän beslut om att kontrollera ålder”

 

– Och han som går in nu, är det en av de galna palestinierna som ockuperar gräsmattan här utanför? ” Nej det är en man som förestår ett asylboende för ensamkommande barn……eller så arbetar han där, han kommer hit här ofta”

 

Det där med att jag trodde att det var en av de krävande palestinierna finner sin förklaring i det faktum att dom fortfarande är kvar där på gräsmattan mittemot Migrationsverket. Dessa araber har hungerstrejkatMalmö för att man inte vill åka hem efter avslag från alla instanser, man kräver att få bo i Sverige. När jag gick förbi var det höga tongångar bland männen, de bråkade denna gång med varandra. Vi lämnar de därhän, för så gör och våra politiker och polismakt.

 

Men det finns faktiskt några tält till strax bredvid norr om verket, och där bor det en del av de ensamkommande som kommer till vårt land. Dessa grabbar fick inte lov att komma in på verket för att gå på toaletten, de fick gå med sin volontär till de uppställda dassen vid ankomsttälten.

 

Om inte detta är tydliga tecken på att vårt land är fullt, att bo i tältvad skulle det i så fall vara. Med verkligheten alldeles in på oss och runt knuten för de flesta av oss, använder en sunt logiskt tänkande människa logiken för att förklara det som sker.

 

Jag ser tält= Sverige är fullt. Jag ser vakter som vaktar Migrationsverket= medarbetare befinner sig i en otrygg arbetsplats. Jag ser asylboende i mitt bostadsområde= Ingen information av de folkvalda= folkförakt. Jag ser fler och fler folk från kulturer med kulturell vidrig kvinnosyn= Jag får stresspåslag. Jag ser färre och förre landsmän=

Vid pennan

Eva-Marie Olsson.

Malmö

* Daktas= svensk polisiär benämning för upptagande av fingeravtryck, fotografering av den misstänkte och införande av signalement i ett spaningsregisterMalmö

 

 

7 thoughts on “Ett land i självförvållat kaos

  1. Jag bor i Slöddertälje och jag går inte ens ut om jag inte måste, Jag lever fortfarande kvar i den trn att jag bor i Sverige nämligen. Går jag ut så försvinner denna inbillning ganska fort eftersom om man möter 100 personer så är över hälften invandrare.

    • Sveriges största polisutredningar, ”Gangsterkriget” och ”Vårdbedrägerierna” – har, i huvudsak gällt icke-ursvenskar i Södertälje med omnejd.
      En runtresa i Södertäljes förorter kan ge en del frågeställningar varifrån pengarna kommer till alla ”slott” som vuxit upp där.

  2. Förmodar att de arabiska zigenarna önskar att etablera ett ”hittepo” protektorat i Absurdistan.

  3. Om det nu är så förb****t svårt att stänga gränsen, kan de då inte åtminstone följa Dublinförordningen benhårt? De har ju passerat ett antal säkra länder på vägen så de är inga flyktingar när de kommer hit. Sänd tillbaka dem till det land de närmast kom ifrån och det får i sin tur göra detsamma om det vill.

  4. Nu måste utrikesminister Margot Wallström åka till Malmö och berätta för palestinierna: Nu har jag erkänt Palestina som stat vilket bl a innebär att dess regering utövar lagen på sitt territorium.. Vi skickar dit massor av pengar. Nu får ni faktiskt åka hem.

  5. Tack för ett intressant reportage från den verklighet Löfvén, Romson, Arnstad, Anders Lindberg, Henrik Schyffert och det senaste tillskottet på PK-scenen Niklas Strömstedt aldrig ser. Jag har alltid tyckt Malmö är en synnerligen trevlig stad med sin närhet till Köpenhamn. Varje år har jag åkt till Malmö ett par gånger på eftersommaren och hösten. I år blev dessa resor inställda för jag vill helt enkelt inte se eländet med slumläger och en ockuperad Centralstation. Det är sorgligt (på tal om Sorgenfri där slumlägret låg).

Kommentera