Hat-journalister nekas komma på SD:s landsdagar

DEMOKRATI. Flera journalister har nekats ackreditering till Sverigedemokraternas landsdagar i Lund den 27-29 november, rapporterar Aftonbladet. Christian Krappedal, pressassistent hos SD, hänvisar till platsbrist. – Då har vi valt att ge ackreditering till de journalister som kan göra ett professionellt jobb, säger Krappedal. 

Aftonbladet har sökt ackreditering för fem journalister, men Lena Mellin, Anders Lindberg och Kenan Habul fick nobben. Bara Pär Karlsson och en fotograf får åka.

Tidningens chefredaktör Jan Helin rasar mot beslutet. – Det är horribelt med ett riksdagsparti som väljer ut vilka journalister som ska bevaka dem. Det avslöjar Sverigedemokraternas syn på det fria ordet och en fri press.

Aftonbladets politiska kommentator Lena Mellin skriver i en krönika att hon blivit portad från Sverigedemokraternas landsdagar i Lund i slutet av november. ”Stalins anda vilar över beslutet. Ta bort alla oliktänkande, bura in dem, förbjud dem så blir världen ett bättre klot att leva på.

I krönikan vänder hon sig direkt till partiet: ”Sverigevänner, det är inte så det går till i en demokrati. Det är så det går till i Kina, en enpartistat med ett betydande demokratiskt underskott (…) Men om det finns någonting som den moderna historien lärt oss är det att det aldrig, säger aldrig, leder till något gott.”

-Pettersson väljer att inte länka till artiklarna. Aftonbladet och Aftonbladets journalister är visserligen korkade men inte så korkade att de inte fattar varför de inte får komma.

Varför skriver de inte att när det gäller SD så följer de flesta journalister inte Journalistförbundets regler som säger att medier ska ge korrekt och allsidig nyhetsförmedling. Eftersom Aftonbladet med fler inte följer dessa så är de inte välkomna. SD vill helt enkelt inte medverka till att luta allmänheten.

Förresten ångrade jag mig, här har ni en LÄNK.

28 thoughts on “Hat-journalister nekas komma på SD:s landsdagar

  1. Ha Ha Fria ordet och en fri press, tror visst att Helin besitter
    en viss humor, det trodde jag inte.
    Sen spelar det väl ingen roll om dom är närvarande eller
    inte, dom kommer ändå bara att skriva skit om SD, och
    som representanter för den ynkligaste av alla Medier är
    där ändå ingen som bryr sig om vad AB tycker!

  2. helt riktigt.. tror dom jävla att dom kan bete sig som svin utan att få samma medicin tillbaks och speciellt när media ljuger och brer på en massa skit som inte ens är sant?
    nu får dom känna hur sd flera gg har känt sig så dom ska inte klaga

  3. Dessa medieskojare som har en lön under 2012:
    Lena Mellin 1,271,465 kronor
    Jan Hellin 4,125,097 kronor
    Och det lär ju inte blivit mindre med åren.
    Riktigt vidriga kapitalistsvin som äter folket med sina dimridåer.

  4. Vad gnäller AB för ?

    De får ju komma och bevaka Sverigedemokraternas landsdagar i Lund den 27-29 november. De har ju fått två platser.

    Tidningens chefredaktör Jan Helin rasar mot beslutet, precis som hans tidning gör i upplaga.

    För Aftonbladet minskade upplagan med 19 procent jämfört med samma period i fjol. Detta visar senaste kvartalsrapporten.

  5. Uteslutningar.
    Ær det inte som 7 kløvern gør mot SD?
    Men det ær væl en annan sak enligt våra oberoende ”skribenter”.
    Ger man skit så ska man inte førvænta sig ett smørgåsbord tillbaka, men skribenter från hatmedia ær ju kænda før osaklighet.

  6. Lena Melin trumpetar ut att SD bedriver en icke demokratisk agenda. Men när SD’s representanter (inkl. andre Vice Talman) inte blir inbjudna till Nobel ceremonin, eller när SD (ett av Sveriges tre största partier) utesluts av både S och M för diskussioner om invandrings- och integrationsproblem, då är det inget snack om icke demokratiska förelägganden. Det är klart att kärringen grinar när hon inte får vara med i sandlådan och bestämma vad som skall rapporteras i Sosse blaskan..

  7. Äntligen! Visar att SD inte är media kåta iallafall! Lindberg och Mellin har väl aldrig bidragit med seriös journalistik till sin arbetsgivare!

  8. Lena Mellin ska inte tala om fri press och yttrandefrihet inom Public Service i Sverige för det har hon varit med att förhindra.

    Helt riktigt av SD att porta inkompetenta journalister. Pettersson gjorde likadant när SN knackade på. Det svider nog lite, de tror att de har sån makt. Hoppas de lär sig något.

  9. Så mobbarna fick inte komma på mob-offrets kalas. De förstår ingenting och känner sig kränkta.
    AB får gå och gråta hos sin redaktör för de hittar inga sympatier någon annanstans.

  10. Det har aldrig hänt att jag har bjudit in någon som jag inte kan kommunicera med och någon som vill mig ont.

Kommentera