Allt handlar om invandringskrisen, herr statsminister

INVANDRINGEN. -Pettersson tittade på delar av partiledardebatten i går kväll. Det är helt klart att politiker ofta beter sig som idioter och igår var det ovanligt tydligt. 

När det pratas om tältläger för migranter i Sverige där det är minst 20 gånger dyrare och 20 grader kallare än i Syrien och grannländerna så är det kristallklart.

Debatten borde handla om klarar vi invandringen eller inte? Vad kostar detta i mänskligt lidande, pengar och för svensk välfärd? Detta utan att världen blir ett dugg bättre. När vi är som Mellanösterns länder vem ska då hjälpa dem som har det svårt?

Gårdagskvällens ämnen:

  • Decemberöverenskommelsen tillkom för att hålla SD borta från inflytande, alltså invandringsfråga.
  • Flyktingarna, fel beteckning av SVT. Borde heta migration och flyktingar eftersom majoriteten av migranterna inte är flyktingar.
  • Jobben. Arbetslösheten drabbar de med lägst utbildning, alltså invandrare
  • Klimatet. Ok, kanske inte direkt en invandringsfråga, men försämrade statsfinanser hindrar oss från bra, genomtänkta åtgärder.
  • Hushållens skulder. Beror oftast på bostadslån och de beror på bostadsbristen som är enorm, delvis på grund av invandring.
  • Nato. Inte direkt invandringsproblem, men en orolig omvärld gör inte försvarsfrågan lättare.

Något som inte var med i går var den så kallade lärarbristen, undrar om inte den skulle kunna kallas överskott på elever.

Arbetslösheten vänder uppåt igen, väldigt konstigt med 2000 invandrare i veckan. Arbetslösheten bland utrikes födda, alltså inkl. nordbor, européer, osv är nu uppe i över tjugo procent och hur siffrorna ser ut för Mena-folk lär vi inte få reda på.

Sjuksköterskebrist, ja, ja, vi ska inte tjata…

11 thoughts on “Allt handlar om invandringskrisen, herr statsminister

  1. Håller med i allt förutom ’frågan’ angående klimatet. Det hävdas ju, att där föreligger ett ’klimathot’. Detta är det i särklass största/värsta vetenskapliga bedrägeri världen skådat. Att CO2 påverkar atmosfärens temperatur är inte enbart en lögn, det är därtill fysiskt, kemiskt, meteorologiskt etc. helt omöjligt och uttalandena till stöd för denna villfarelse är debunkad tusenfalt av bona fide vetenskapare och, inte minst, observationsdata.
    Tilläggas kan, att även här har svenskar ’visat framfötterna’, först med Arrhenius (som f.ö. oxo var med och skapade rashygieniska institutet), sedan kom Bohlin och anordnade den första ’klimatkonferensen’ i Sthlm och sedan har bollen bara fortsatt rulla. Agenda21 (1992) och nu senast Agenda2030 som undertecknades för bara någon månad sedan av bl.a. KalleAnkan själv i NY. Dessa två ’agendor’, rekommenderas bara till läsning av personer med starkt hjärta, ÄR de i särklass allvarligaste och reala hoten mot all mänsklighet. Kommande inbördes-/världskrig kommer framstå som små bisatser i historieböckerna i jämförelse.
    Mvh/TJ

  2. Man kan om man vågar, även om det är obehagligt , se sanningen i vitögat.
    Sverige är under attack och fienden har satt sina representanter i riksdagshuset och media.
    Målet är att utplåna Sverige.
    Låt mig gissa, det blir inget nyval, allt går ju enligt plan.
    Så många som möjligt kommer att tas in i Sverige.
    När sedan ekonomin kraschar står inbördeskriget för dörren…

  3. Tänk vad många människor statsministerns lön på 160 000 kr. skulle kunna hjälpa om han avgick och skänkte sin månadslön till UNCHR tex. Och som bonus skulle svenska folket slippa denne idiot som förstör mer än gör nytta.

  4. All ekonimi i Sverige står och faller med invandringen, det kan vilken 5-åring som helst räkna ut.

  5. Ingen reflektion i NATO och försvarsfrågan över det invällande hotet av tusentals 20-40-åriga vapenföra män. Människor av en totalt avvikande kultur och religion med inslag av IS. Då står landets ansvarslösa politiska elit utan eftertanke som aningslösa dagis barn.

  6. Oavsett vilken folkgrupp som upprätthåller arbetslöshetsstatistiken, så saknas alltid siffror som antalet arbetslösa i förhållande till antalet personer i arbetsför ålder.

  7. Förr lät det…. ”invandring är det enda SD kan tala om….”
    Nu är invandring det enda ALLA pratar om.

  8. Det märks tydligt vilken sida SVTstår på, Jimmie fick inte ordet många gånger trots att han artigt försökte så ignorerade bara programledarna honom. Uselt som vanligt av kommunist TV.

  9. Jag saknar att ekonomi sällan nämns – den gigantiska kostnaden.

    Säkerheten i landet är heller ingen fråga som prioriteras eller hur svenskarna känner inför att bli minoritet i sitt eget land.

Kommentera