Gina Dirawi kritiserar politiker och media men tackar inte för att hon slipper leva i ett muslimsk land

INVANDRING. Gina Dirawi, 24, har varit programledare både för Melodifestivalen och Grammisgalan och har också röstats fram till Årets kvinnliga programledare på Kristallen vid två tillfällen.

2015-09-07_0719

I ett känslosamt inlägg på Instagram kommenterar nu Gina Dirawi, som har palestinska rötter och vars familj kommer från Libanon, den pågående flyktingkatastrofen. Till inlägget har hon laddat upp en teckning föreställandes treårige Alan Kurdi, som drunknade i Medelhavet när hans familj försökte fly till norra Europa. – Jag är resultatet av två generationer av människor på flykt. Morsan är flykting. Farsan är flykting. Farmor är flykting. Farfar, Mormor och Morfar. Farbröder, morbröder,fastar och mostrar. Alla är flyktingar. De alla lämnade något de älskade för att de var tvungna, skriver hon och fortsätter: – Vissa av er kan inte och kommer nog aldrig kunna relatera till den rotlöshet som uppstår hos en människa på flykt. Att längta till det trygga men samtidigt be till Gud om att få åka tillbaka.
”Ni borde tänka över ert förhållande till människor”

Gina Dirawi anser att det var på tiden att människor vaknade och att folk nu börjat inse vad som händer i södra Europa. – Det är resultatet av vad som händer när gränser är viktigare liv. När krönikor och artiklar om hur vi ska ”hantera flyktingfrågan” uppstår. Som att det är en epidemi. Ni som har detta tankesätt borde tänka över ert förhållande till människor.

Hon poängterar också att det är slumpen som avgörs var man föds. – Du har bara tur om du är född på en plats du inte behöver fly ifrån. Ren tur. Och varken jag eller du har rätt att claima rätten att besluta om vem som förtjänar ett liv eller inte. Vi som växt upp med människor som varit på flykt vet vilka sår dessa hjältar bär på.

Hon kritiserar också medierna. – Jag klappar inte händerna när media nu plötsligt börjat bry sig om våra sår eller när vissa försöker vinna över någon slags hjältestatus för att hjälpa en människa i nöd. Vissa får det att verka som att det här är nyhet, men verkligheten är att folk inte brydde sig tillräckligt tidigare.

Även politikerna får sig en känga. – De gjorde inte det de skulle göra trots att de visste att människor dog. Men jag är glad över att en medvetenhet väcks, människan lär sig, och just nu går vi åt rätt håll. Tack till alla som skänker pengar, men låt inte detta bli något som var intressant idag men glömt imorgon.

-Pettersson tycker att Dirawi har rätt när hon kritiserar svenska politiker och media men damen är på fel spår. Gina är troende muslim, fast måttligt, hon dricker alkohol, hennes farfar var imam i Sundsvall men inte ett uns av kritik mot de människor och den religion som sätter Mellanöstern i brand. Det är inte Sveriges eller Europas fel att dårarna slåss. Gina Dirawi borde förbanna Allah som gör att folk föds i muslimska länder. Allah, den allsmäktige borde avskaffa islam…

Framförallt borde Gina ”tänka över ditt förhållande till människor och muslimers förhållande till andra människor”.

16 thoughts on “Gina Dirawi kritiserar politiker och media men tackar inte för att hon slipper leva i ett muslimsk land

  1. Jag trodde att situationen i Mellanöstern var ett resultat av att viss politik förts och förs i denna region av de politiker och andra ledare som finns där. Skall V-europa anklagas för resultatet av den förda politiken? Vad är det för ruttet system som får fram denna typ av ledare, är en fråga som är relevant när resultatet studeras.

  2. Gina Dirawi är 24 år och hon har sin fulla rätt att yttra sig precis som alla andra i det här landet.

    Det är då lite tråkigt att höra hennes mästrande över ”vissa” människors tankesätt mot andra människor. 24 år och vet samtidigt precis hur vi svenskar beter oss och även hur vi betedde oss innan hon ens var född.
    Man blir imponerad av att man höjer sig själv så högt, på en piedestal.

    Snacka om att ha mycket fördomar och att generalissera över Sveriges medborgare. Bara för att hon tycker att många inte tänker som henne. Hon som vet bäst och har koll på allt.

    Tyvärr är hon en enögd produkt , kommen och stöpt ur de enögdas samhälle.

  3. Självklart är det vita Europas fel att muslimerna slåss i arabländerna.
    Allt är vitas fel.
    Så kalifatet är på väg och när statsskicket i Sverige rasar och alla bidragspengarna är slut, då är det de vitas fel också.
    Tänk att få ha en sådan ansvarsfri miljö.

  4. Hon har helt rätt i att man inte väljer var man föds!
    Däremot väljer man själv vad man skall göra av sitt liv!

  5. Risken är stor att bilderna på lille Alan Kurdi, kommer att få presumtiva SD röster att tänka om inför nästa undersökning och lägger sina röster på nått parti som är för befolkningsutbytet i Sverige

  6. Lätt att vara solidarisk för henne, påminner om den andre modige medie-barnonen och nationalisten Özz Nöjen.

    Bra att hon belyser ”hjältestatus” sökandet i vänster mentaliteten, kanske upptäker hon även sin egen en dag.

  7. Människor har sett detta längre än hon kan inse. Människor ser mer än hon ser. Hon ser inte deras eget ansvar. Allt som händer på andra platser kan hända här. Det finns inga heliga skyddade platser. Det handlar om hur människor beter sig mot varandra.
    Vi har i generationer odlat ett fredligt klimat. Det finns ingen evig garanti. Nu är det upp till invandrare att visa att de kan leva fredligt. Utan att skylla på andra – oss, någon gud, sina grannar, osv. Vi har klarat det i århundrade. Klarar dom det? Vissa gör det och älskar det.

    Minsta lilla levande varelse fungerar Tack vare avgränsningar och grupperingar av vävnader etc. Likadant finns det volymmässigt relationer som har betydelse för människor. Alltfler begåvade människor börjar komma fram i st f förnekar (som förmodligen inte kan räkna så bra).

  8. Världen är så stor så stor, Gina Gina liten.
    Hur kan det vara Svenska skattebetalares ansvar att försörja miljoner muslimska och afrikanska människor?

  9. Skulle vara klädsamt om lilla fröken kritiserade de arabländer som tänt brasan och sedan vägrar ta emot deras egna blods- och religionsfränder istället för att lägga näsan i Europas inre angelägenheter.

    Ska vi överhuvudtaget ta emot folk från MENA ska de vara kristna eller sekulära och det i ett hanterbart antal.

    • ”Många av dessa utblottade och förtvivlade människor kommer från muslimska länder med andra traditioner och värderingar, t ex synen på familjen, kvinnan, homosexuella. Att tro att dessa värderingar utan svårigheter ska gå att förena med liberala västerländska ideal är en farligt naiv tanke.”

      På öret.

Kommentera