Utgifterna för migration och integration ökade med 46 % i juli

EKONOMI. De totala utgifterna i statens budget uppgick i juli till 67,9 miljarder kronor, vilket är 5,1 miljarder kronor högre än samma månad 2014. Utgifterna för migration och integration uppgick till 3,5 miljarder kronor. Det är en ökning med 1,1 miljarder kronor eller 46,6 procent.

Orsaken är bland annat att fler ensamkommande barn och ungdomar söker och beviljas asyl.
Saldot i statens budget för juli blev ett överskott på 0,3 miljarder kronor. I juli 2014 redovisades ett underskott på 3,8 miljarder kronor. Skillnaden förklaras främst av att skatteinkomsterna blev 8,9 miljarder kronor högre. De totala utgifterna i juli blev 67,9 miljarder kronor, vilket är 5,1 miljarder kronor högre än samma månad föregående år.

Budgetsaldot för de sju första månaderna 2015 uppgår till 17,0 miljarder kronor, vilket är 3,2 miljarder kronor lägre än samma period 2014. De totala inkomsterna uppgår till 518,6 miljarder kronor och de totala utgifterna till 501,7 miljarder kronor.

De takbegränsade utgifterna för de första sju månaderna uppgår till 632,2 miljarder kronor, vilket är 12,0 miljarder kronor (1,9 procent) högre än samma period föregående år. Det är främst ålderspensionssystemet vid sidan av statens budget (3,7 procent) samt utgifterna för migration (39,9 procent), integration och jämställdhet (32,4 procent) samt ekonomisk trygghet vid sjukdom och funktionsnedsättning (3,4 procent) som har ökat. Däremot har utgifterna för bland annat avgiften till Europeiska unionen och bidrag till arbetslöshetsersättning och aktivitetsstöd minskat.

Ekonomistyrningsverket

-Pettersson vill till Ekonomistyrningsverket kostnadsredovisning påpeka att mycket av invandringens kostnader döljs på andra ställen.

  • Arbetsförmedlingen kostar nästan 80 miljarder om året. Ska vi gissa på att 55 miljarder beror på invandringen.
  • Stockholms läns landsting skröt om att utan invandrare stannar vården. Jag mejlade och frågade hur stor andel av patienterna som har utländsk bakgrund men fick givetvis inget svar. Så jag hugger till med 20 miljarder i kostnaderna för hälso- och sjukvård för invandrare. 
  • Kultur, trossamfund m.m. kostar kanske 1 miljard till muslimer och andra.
  • Att styra landet kostar 27 miljarder, invandringen är en bra bit av dessa så jag gissar på 7 miljarder.
  • Rättväsendet går på 40 miljarder, kanske 10 miljarder beror på invandringen.
  • Migration och Integration 25 miljarder.
  • Socialbidrag och liknande 50 miljarder.
  • Det jag glömt 50 miljarder.

Ovanstående är gissningar och spekulationner baserade på mina egna tankar. Det finns säkert, väl dolt, möjlighet att plocka fram exakta siffror men det är jag inte mannen att göra och myndigheterna samt journalister verkar inte ha någon vilja. Tvärtom döljer de så mycket som möjligt.

12 nya Nyköping är en insändare om invandringen och ekonomin jag skickade till vår lokaltidning, Södermanlands Nyheter som har huvidkontor i Nyköping men de var inte intresserade.

12 thoughts on “Utgifterna för migration och integration ökade med 46 % i juli

  1. En stor uppblåst ballong,kommer en dag att sprängas i bitar !
    Ingen vet hur, (utom vissa som fått tungband) illa det står till med svensk ekonomi… Så länge man från penningtryckerier levererar nya kistor med sedlar,tycks förskingringen kunna fortgå ! 🙂
    Staten/banker m.fl. propagerar för digitala slantar,istället för kontanter.
    Inte beror väl detta enbart på,att man importerar bankrånare och andra kriminella arter från hela världen,Även om det nya samhället tycks tvinga dem,att med några års mellanrum,byta ut sedelmotiven ?

  2. En ganska trolig uppställning Pettersson. Först får vi av Konjukturinstitutet (KI) veta att tillväxten är ca 3% dvs något som ska uppfattas som bra. (Ökad tillväxt är ju alltid bra enligt etablissemanget). KI meddelade också att exportindustrin inte återhämtat sig riktigt sedan finanskrisen varför man mellan raderna kan läsa att migration och integration dvs invandrare kostar allt mer, de är ju alla de miljarder som slösas på dem som är ”tillväxten”.

    Nu får vi dessutom av Ekonomistyrningsverket veta att statens finanser är i balans, ja t o m ger ett litet överskott. Räknar man bort de poster du radade upp så kan nog en klenbegåvad oengagerad svensk tro på att allt är frid och fröjd, det finns ingen anledning till oro…

    Mörkar dessutom media bort invandrarkriminaliteten och signalementen så fungerar ju samhället.

    Jag menar det svenska folket blir bedragna i stor skala. Det finns ingen i etablissemanget politiker, myndigheter, rättsväsende, media, forskare, opinionsinstitut mm som folket kan eller borde lita på. Det är istället dags att börja ställa dem till svars. Ring, skriv, e-posta frågor och kräv svar. Sök upp och konfrontera. Ifrågasätt. Det ska vara obehagligt att vara bedragare.

    • Jag alla de kostnader för invandring som staten skjuter över på kommunerna… Jag tror man får iaf dubbla statens utgifter för att få kostnaderna som lagts ut på kommunerna…

  3. Men snälla Pettersson..
    Kom inte dragandes med fakta nu igen!
    Du vet väl att nästan hela MSM och poltikerkåren är fullständigt fakaresistenta?
    Kostnader? Va e de??
    När det finns skattemedel och man kan höja skatterna med ett penndrag?
    Vilket ju nyligen gjorts, fullständigt ignorerande(s) vallöften och annan sån ointressant sk-t.
    Inflödet är fn 3000/vecka
    Alla ska nånstans att bo, med 5 st per familj bilr det ekvivalent med 600 familjer som t ex ska ha en trea på 80 kvm.
    ”Bygga bostad” kostar 30-45000/kvm. (enl SCB)
    Om vi tar de allra lägsta siffrorna, 300 familjer och 30 000/kvm får vi en ökad ”boendeskuld” på :
    300 x 80 x 30 000 = 720miljoner, PER VECKA! i realiteten troligen över 1miljard..
    Ingenstans där jag visat denna beräkning jag fått någon som helst respons varken positiv elle negativ.
    Total förnekelse m a o.

      • Detta var en minimisumma. Tillkommer naturligtvis all infrastruktur runtomkring skolor, vård, polis, vägar, transporter etc etc,
        Samt inte minst, VAR finns jobben för dessa?

    • Staten är inte skyldig att bygga bostäder åt ASYLSÖKARNA som kommer just 3000 person/ vecka men däremot de som fick UT som flyktingar behöver någonstans att bo.
      Det är bara en liten rättelse så dina siffror blir mer trovärdiga

      • Vad är då PUT-pocenten? Drygt 65 nånstans?
        Vi har ju också en inte försumbar andel anhöriga som kommer. Dessa räknas ju inte in i antalet ”asylsökande” utan är en bonus ovanpå de som får stanna..
        Det är ju en av anledningarna till att siffrorna varierar beroende på var man läser .
        Sista siffran jag såg på ”anhöriga var 2.1/PUT.
        (Hittar inte länken just nu)
        Anser att jag fortfarande räknat lågt..

  4. 250 miljarder enligt Tullberg och hälften av det i offentliga budgetar. Det var ett tag sedan, ska vi gissa på 350 miljarder nu?

  5. Nej nej, Pettersson, nu har du blandat ihop plus och minus-knappen igen på räknesnurran. Det vet väl alla, att invandringen är rena vinstmaskinen. Sprid inte sådana myter, det är risk att väljarna luras att rösta på SD. Invandring är jack-pot för alla svenskar.

    Jippie. Ett slukhål. En tornado av kostnader.

    • ”Under våren har Sverigedemokraterna haft ett stadigt ökande opinionsstöd. Utvecklingen tycks ha fortsatt under sommaren. I DN/Ipsos väljarbarometer uppger 17,8 procent av de tillfrågade att de skulle rösta på Sverigedemokraternas om det vore val i dag.”

      ”Jämfört med juni noterar Sverigedemokraterna statistiskt signifikanta ökningar bland unga väljare (18–29 år) och män mellan 18 och 44 år. Bland män är nu Socialdemokraterna, Moderaterna och Sverigedemokraterna i princip jämnstora.”

      ”Sittande regeringar brukar tappa stöd i början av mandatperioden för att sedan återhämta sig. Att även Alliansen tappar ett år efter ett val där man backat tio procentenheter bör stämma till viss eftertanke. Det är ett underbetyg till Alliansen, ett svaghetstecken, säger David Ahlin.” (http://www.dn.se/nyheter/politik/trenden-fortsatter-ny-okning-for-sd/)

      Reflexioner; SD ökar med en procentenhet i månaden. Unga väljare väljer SD i högre utsträckning (alla är tydligen inte söndercurlade och vänster). Släng ut AKB & Co och ring Åkesson innan miljöfascisterna sänkt Sverige totalt. Sedan är det lite kul att DN har artikel om ett slukhål och ett quiz ”Känner du igen landet?” på samma sida.

Kommentera