Ungrare är inte som svenskar

INSÄNDARE Malmö 17-7-2015
 
Till EU-parlamentarikerna Cecilia Wikström(fp) och Anna Hedh(s) 
 
Skriver till er av den anledningen att ni båda har kritiserat Ungern för att man bygger stängsel mot Serbien för att förhindra s k flyktingar att komma in i landet.

Nu är det så här, damerna, att ungrare i allmänhet är av helt annat virke än svenskar. Till skillnad mot svenskar i allmänhet så har ungraren både vilja och mod samt civilkurage.

Ungraren sitter inte stillatigande och tittar på när hans land ockuperas av slödder komna från dom lägst stående kulturerna på denna planet utan han reagerar när hans land är hotat och till skillnad mot sådana lands och folkförrädarpolitiker som ni båda tydligen är så reagerar Ungerns politiker som tydligen värnar om sitt folks säkerhet och suveränitet och därför bygger man ett stängsel.

Till skillnad mot svenska politiker så har den ungerske politikern fattat att han i första hand skall ta till vara sitt eget lands medborgares intressen innan han gör detta mot t ex afghaner, somalier, syrier, irakier, iranier, libyer, sudaneser, etiopier, eritreaner, palestinier, kurder,pakistanier, libaneser bara för att nämna några av dom länders medborgare som ni värnar om innan ni ids att tänka en tanke på era egna i Sverige.

87 % av svenskarna är t ex tydligen totalt ointresserade av sitt eget lands historia, kultur och framtid eftersom man har röstat på sådana partier som gör allt för att förvandla landet till ett mångkulturellt inferno där anlagda bränder, skjutningar på öppen gata, våldtäkter, rån,misshandel, sprängningar, mord mm hör till vardagen.

Ungraren låter inte sina politiker behandla dom som andra eller tredje klassens medborgare i eget land och det är en av anledningarna till att stängslet byggs.

Till skillnad mot svensken så vågar ungraren öppna käften och protestera och skräms inte av att bli kallad för rasist, fascist, nazist eller islamofob utan för honom är hans land det viktigaste.

Ungraren hade aldrig tillåtit det apspel som pågår i Sverige vad det gäller s k ensamkommande flyktingbarn med begynnande skäggväxt pågå år efter år och att en ungersk kommun skulle bli tvungen att ställa upp för att ta emot dessa är helt otänkbart.

Ungraren hade aldrig heller accepterat att s k EU-migranter bokstavligen sitter och skiter på deras land på samma sätt som dom gör här i Sverige.

Om dessa slödder hade ockuperat en ungrares ägor så hade ungraren redan samma dag placerat en känga rätt upp i röven på vederbörande. I Ungern sköter man sånt utan avhysningsbeslut från kronofogde.Och i Ungern hade inte en enda politiker tagit parti för liknande ockupationer och definitivt inte ställt upp med härbärgen och bajamajor som i Sverige.

Redan 1956 visade ungraren att han är av ett helt annat sort än t ex svensken då landet reste sig emot en ockuperande stormakt och var ytterst nära att slippa detta ok.

Så i bakgrund till detta så är det enbart skrattretande att ni två kritiserar detta land och detta folk för att dom betackar sig för ytterligare en ockupation av främmande kulturer och folk.Denna gång inte emot en arme utan mot ett öde som tyvärr ni har sett till att eget land är på väg emot,nämligen en utplåning av allt vad det svenska är och allt vad en svensk framtid skulle kunna vara.

Sverige som nation och svensken som ett folk är på väg mot sin undergång.Sverige kommer att förvandlas till samma inferno och kaos och till ett samma tillstånd av ständiga konflikter och krig som nu finns i dom s k MENA-länderna och varifrån varelser som med fog kan kallas för primitiva  vildar väller in i tusental varje vecka.

Så ta bort era händer från Ungern och det ungerska folket.Det är dom och bara dom som har rätt att avgöra hur deras framtid skall bli och det är bara hedervärt att dom visar detta genom att bygga stängslet mot Serbien.

Hade svensken haft tiondelen av det civilkurage som ungraren har så hade Sverige inte sett ut som det gör idag. Ett annat folk och ett annat land som ligger ännu närmare och som också är befolkat av ett folk av ett helt annat virke än svensken är Finland. Detta folk liksom ungraren  vågade också sätta sig upp emot samma stormakt och inte heller detta land är ett mångkulturellt kaos idag som Sverige är.Finland har också politiker som är värda namnet och som i första hand tänker på sina egna landsmän.

Till sist, jag behöver väl knappast påpeka att jag är född i Ungern och om inte annat så är ovanstående rader ett bevis på att jag inte är en svensk.

En svensk hade knappast vågat skriva dessa rader av rädsla för att bli anmäld för hatbrott,hets mot folkgrupp eller rasism. Alltså ett av dom epitet som ni har infört för att hålla svensken på mattan.
Men det är alltså en invandrad flykting som har skrivit ovanstående. Så håll till godo och anmäl mig vart fan ni vill för vad fan ni vill!

Sandor Herold, Malmö

Bulgarien har byggt ett rejält staket längs gränsen till Turkiet för att försöka stoppa illegala migranter från Mellanöstern och Nordafrika.
Bulgarien har byggt ett rejält staket längs gränsen till Turkiet för att försöka stoppa illegala migranter från Mellanöstern och Nordafrika.

39 thoughts on “Ungrare är inte som svenskar

  1. Tack Sandor för din mentalitetsjämförelse mellan finnar och ungrare. De svenskar som blivit födda i riket har sedan flera hundra år utnyttjat arbetare och soldater från Östra Riksdelen / ”Buffertstaten” Republiken Finland vilka slogs i andra Världskriget för hela Norden enligt Torbjörn Fälldin(C).

    Och så lite OT
    Känner ni Rikssvenskar till att Sveriges forna statsminister Tage Erlanders förfader hette Suhonen och var ”invandrare” från Savolax på 1500-talet, samt att 80 % av den svenska arme´n i 30-åriga kriget bestod av finnar, varav Kung Gustav II Adolf ansåg att framförallt det Finska rytteriet Hackapeliterna var sina bästa trupper! Själv är jag född den 30 jan. 1944 i krigets Helsingfors som under perioden 6 – 26 februari 1944 utsattes för ~ 2,000 terrorattacker av ryskt bombflyg i avsikt att förinta staden. Vid det första anfallet låg jag en vecka gammal invirad i en filt och ”skyddad” under min mors kropp utanför ett enkelt BB på kallmarken. Kunde skriva en hel del om hur Finland har utsatts – och fortfarande utsätts – av den ryska imperialismen i vår tid. Är inte finne, inte ens kvinnonamnen i min släkt är finska(kollat bakåt i kyrkböckerna). Min förfader var en dräng från Uppsala som efter 30-åriga krigets slut tog sig till Snappertuna i sydvästra Finland. Men min mentalitet är av förståeliga skäl finsk pga den uppväxt jag haft och som fått mig att inse, att jag bara har mig själv att lita till och inte kan kräva att någon myndighet eller ”någon annan” skall ta ansvar för mitt liv. – Något för dagens nu levande Rikssvenskar och alla invällande invandrare i Sverige att bli medvetna om men som välfärden fördärvat?

  2. Stackars arga man som tror att fäderneslandet kommer gå under..
    87% kan inte historia. Jag lovar att 90% av dessa 87% kan mer historia än de 13% du refererar till.
    Dina texter innehåller så mycket faktafel, stavfel och syftningsfel att jag måste ifrågasätta din bildningsnivå.
    Det måste vara lätt att inte kunna mera.

    • Är du såååå dum,som du utger dig för ???
      Eller tillhör du väktarna i AFA/Expo`s stab ?

    • ”peter” skrivs med stort P

      p.s. fäderneslandet kommer inte att gå under. Det är redan på god väg mot ”undret”
      Andas djupt några gånger, lyfta huvudet, titta och lyssna. Så ser du.

      Snyggt skrivet Herold!

  3. Mycket bra skrivet!!! Tack,Sandor.Det är precis vad vi känner vid köksbordet.Allt beror på dessa okunniga sovande politiker,som gör,att Sverige blivit ett invällarland.Vårt fosterland håller på att gradvis gå förlorat.

  4. […] Sandor Herold skriver ett brev till EU-parlamentarikerna Cecilia Wikström(fp) och Anna Hedh(s) med anledning av att dom båda har kritiserat Ungern för att man bygger stängsel mot Serbien för att förhindra s.k. flyktingar att komma in i landet. Läs Sandor Herolds svavelosande brev här. […]

  5. Vilken fantastisk krönika stort tack, så här har jag känt och känner som svensk, jag känner extra mycket för dig som en gång tog din tillflykt till det land, det som var en demokrati, nämligen Sverige

  6. Bra skrivit!! Skit i de ho—-a som gnäller!! Är väl upp till varje nation att bedömma vad de vill göra.ungerska regeringen bryr sig inte ett j-a skit om vad små mpare och s are tycker.

  7. Sverige är det enda land i världen där samtliga tidigare
    regeringar genom långsiktig planering förvandlat större
    delen av befolkningen till en viljelös fårskock som viljelöst
    låter sig drivas hur som helst.
    Detta genom hejdlös socialicering där ingen behöver göra
    något sjelv eller fatta egna beslut.Det finns altid en statlig
    eller kommunal myndighet som sköter allt och därmed har
    svensken fråntagis all initiativförmåga och handlingskraft.
    Uppenbarligen har även tankeförmågan gått förlorad med
    den förda socialiseringspolitiken.
    Sandor har så rätt.
    Hatten av för Sandor.

  8. Som vanligt sanna ord från Sandor, som i sin tur kommer
    från den nyttiga invandringen som kom hit på 50-60 talet.
    Fast det är STOLPSKOTT som C.Wiksröm oförmögen att Fatta:
    Såg idag på Sydnytt ett avsnitt från Malmö om att det var slut
    med den Muslimska fastemånaden Ramadan, en svart vägg
    med säkert ett par tusen av dessa klädbylte, och tänkte i mitt
    stilla sinne, vad tillför dessa människor samhället ? Eller
    rättare sagt vad fan kostar dom? Ger mig fan på att 90 %
    av dessa människor bara är en stor fet kostnad!

  9. Szervusz, Sandor !
    En exgranne från öst Europa hälsar och tackar.
    Köszönöm szepén !

  10. Cathrin:

    Albin drar vals efter vals. För ett tag sedan avslöjade jag med lingvistiska argument att Albin hör inte till svenskar, att hen uttrycker sig på krystat och onaturligt språk. Konstigt nog dementerade hen inte det, utan höll tyst ett par dygn efteråt i hopp att folk glömmer lätt och fort. Trots att denna tvåbenta varelse inte övertygar, ger hen sig inte, hen dyker upp med sina idiotiska skitidéer och floskler i osammanhängande förmuleringar som hör hemma i ett samtal med barn i låg ålder.
    Bry dig inte om Albin. Alla hånar och föraktar hens kuriösa närvaro. I bästa fall kan man se på hen som en möbel. Om jag ändå har lust att adressera mig till hen, blir det på latin för att stävja hens iver att svara.

  11. Det var banne mig ord och inga visor, Sándor. Det var som att läsa Vörösmartys ”Maning”, som ”Szózat” heter på svenska:

    Ditt fosterland osvikeligt
    Bliv trogen, O Magyar;
    Det är ditt allt, det blir din grav,
    Det ock din vagga var.

    Förutom det ej äger du
    En plats i världen all,
    Vad helst dig ödets hand beskär,
    Här leva, dö du skall.

    Fast skövlat grymt, fast gisslat hårt
    Av ödets vreda hand,
    Än finns, väl böjt – men brutet ej –
    Ett folk i detta land.

    Och kränkta ropa folk och land
    I bitter harm och nöd:
    ”En tusenårig smärta ber
    Om liv – liv eller död.”

    Så helig blod ur djärva bröst
    Förgäves icke flöt.
    Och grämelsen förgäves ej
    Så mången ande bröt.

    Ej sådant mod, ej sådan kraft,
    Ej sådan vilja kan
    Förgäves fängslad smäkta bort
    I evigt träldoms-bann.

    Läs resten här:
    http://ungerska.se/index.php?option=com_content&view=article&id=249:mihaly-voeroesmarty&catid=97:sverige&Itemid=128
    http://www.nationalanthems.us/forum/YaBB.pl?num=1077612628/0

      • Det vet ”öskötar”, det är ett ett talesätt vi har Östergötland, men det visste du kanske redan.

      • @Cathrin
        Du får ha förståelse utger man sig för att vara någon eller något som man inte är, blir det fel.
        Här är det rätta ordet och uttalet. ÖSCHÖTE!!

      • Tack @Galten då förstår jag.
        Om någon vill förklara guske lov för mej också så blir jag glad 😊

    • Bilan Osman ♀ ‏@bilaaan1 · för 5 timmar sedan

      ”Så fint att vara hemma och höra massa östgötska överallt”

  12. Tack Sandor dina rader räddade eftermiddagen….Skrivet på ett sådant sätt att t.o.m. dessa förståndshandikappade adressater,borde förstå raderna ! 🙂

  13. Jag försöker förstå vad politikerna vill uppnå med att byta ut det svenska folket mot människor från MENA länderna. En politiker gör ju inget utan att se till sitt eget bästa i första hand. Så frågan är, vad har politiker som Cecilia Wikström(fp) och Anna Hedh(s) att vinna på ett befolkningsutbyte?

  14. Ungrarna tycker väl om sig själva och sitt land och går inte på ord som ansvar – skyldighet att lämna över landet till islam.

    Film från ett ridcenter i Ungern.

  15. Gud vad härligt med dessa typiskt osvenska inlägg!

    Vi behöver verkligen någon som likt Ladislaus Horatius har stake nog att dra i nödbromsen. I detta fall inte pga för hög hastighet utan överskridet maximalt antal passagerare.

  16. När skall vi Svenskar bygga en mur mot det muslimska hotet. Skall Mona bryta benet först eller ?

Kommentera