Starka reaktioner på Coops bojkott av Israel

Stämman i Varberg beslutade att bojkotta alla israeliska varor. Nu väcks kritik mot Coop-butikerna. På Facebook har 715 personer gått med i gruppen ”Protest mot Coop Varberg”, där man bland annat uppmanar gruppmedlemmar att ta kontakt med styrelsen genom att lägga ut deras telefonnummer.

Beslutet om att bojkotta israeliska varor togs på stämman i mars, där 22 av de 16 000 medlemmarna fanns på plats. Det påverkar utbudet hos tre Coop-butiker i Varberg.

– Det här har väckt många reaktioner. Det är ett beslut av stämman och jag är satt att följa det, säger vd:n Göran Borg.

Men mer vill vd:n inte säga. P4 Halland (med ljudklipp) har även sökt styrelsens ordförande Kent Wennberg vid flera tillfällen, men han har inte svarat.

Men på företagets Facebook-sida kan man läsa några av reaktionerna. Där finns ett tiotal reaktioner, där majoriteten är kritiska.

”Coop tar politisk ställning & bojkottar mellanösterns enda demokrati, Israel. Det tvingar mig som konsument att ta ställning. Bojkottar Coop.” David Romell

Det kommer inom kort att hållas ett ordinarie styrelsemöte där reaktionerna kommer att diskuteras. Däremot är det inte aktuellt att riva upp något beslut, eftersom att det endast kan göras av stämman.

-Pettersson vill påminna Coop och andra om att den FÖRRA officiellt proklamerade bojkotten mot judiskt affärsliv var 1 april 1933…

12 thoughts on “Starka reaktioner på Coops bojkott av Israel

  1. Vad säger utrikesminister Wallström? Coop har ju sin bas i socialdemokratin med sossar som försörjer sig på styrelseplatser i Coop.

  2. Ett ytterst idiotiskt och lömskt sätt att uttrycka antisemitism. Vem gav dem idén? Margot Escargot (=snigel) Wallström och hela tjuvgänget där uppe.

  3. Det är bara att ställa Styrelsen inför fakta, fortsätter bojkotten
    slutar vi att handla där, man ska inte dutta med idioter, klara
    besked ska ges om vad kunden tycker om detta idiotiska
    beslut.

  4. Det bådar inte gott, nomenklaturan bestämmer vad kunden får köpa. Hade inte accepterats i ett annat europeiskt land, där bestämmer kunderna vilka varor de önskar köpa kvalitet är nummer ett, inte politik.

    • Historien upprepar sig om och om igen för vi har inte lärt oss ett skvatt av vårt förflutna, hur många fina ord vi än uttalar om att det som hände under andra världskriget aldrig får hända igen.

Kommentera