Norsk public service berättar om invandringens kostnader, SVT döljer att det är omoralisk att ta hit flyktingar

INVANDRING. I norsk public service låter man Tino Sanandaji beräkna invandringens kostnader. Tino beräknar att 10 000 flyktingar från Syrien kostar 20 miljarder över tio år. Dessa pengar kunde i stället rädda en miljon människor i Syrien berättar Sanandaji.

NRK (norska motsvarigheten till SVT) visar siffror från Statistisk sentralbyrå som visar att 10.000 FN-flyktingar från Syrien kommer att kosta norska staten och norska kommuner åtminstone 20 miljarder på ett decennium.

Forskaren Erling Holmøy, på norska statistiska centralbyrån som har lång erfarenhet av att beräkna intäkter och kostnader efter förändringar i befolkningen menar att  20 miljarder i nettokostnaden över 10 år är en rimlig summa.

– De offentliga utgifterna ökar mycket mer än skatteintäkter, och det beror på att flyktingarna i mycket begränsad omfattning kommer ut på arbetsmarknaden. Även efter fem eller sex år och upp till tio år, så arbetar inte mer än 40 procent av dem säger Holmøy. Exempelvis hälften av kvinnorna har aldrig arbetat i sitt hemland och har ingen utbildning, vilken chans har en sådan 40-årig kvinna på arbetsmarknaden frågar Sanandaji.

Den svensk-kurdiska ekonom Tino Sanandaji tror att Norge och Sverige kan hjälpa syrierna på ett mer förnuftigt än att låta dem komma till Norge. I Sverige lever många fler syriska flyktingar än i Norge och Tino säger att det är ett mycket omoraliskt sätt att använda pengarna och är mycket tydlig med att pengarna går att använda på ett mycket bättre sätt än att låta syrier bosätta sig permanent i Sverige eller Norge

Det är inte moraliskt att spendera pengar på 10 000 syrier i Norden när du kan hjälpa en miljon människor på plats för samma summa säger Tino Sanandaji.

-Pettersson tar fram miniräknaren och kommer fram till att NETTO-kostnaderna per flykting är 200 000 om året och då är alla hederliga skattebetalande pizzabagare och alla Zlatan medräknade.

Det gör för Sveriges invandring på nuvarande nivå, lågt räknat med 100 000 flyktingar inkl. anhöriginvandrare 20 miljarder för dem som kom förra året och 20 miljarder för dem som kommer i år och 20 miljarder för dem som kommer nästa år…

Till och med sjuklövern och 87:an borde inse att det går åt HELVETE men varför tar SVT inte upp det när norska pulic service NRK gör det…

16 thoughts on “Norsk public service berättar om invandringens kostnader, SVT döljer att det är omoralisk att ta hit flyktingar

  1. Att få hjälp på plats innebär att de är tvungna att fortsätta bo där, vilket svetsarmuftin inte vill höra om.
    Därifrån kan inte vildingarna rösta för rödgröna.
    Och svetsarmuftin är definitivt inte nöjd med bara en kvot flyktingar som EU ger Sverige i present. Svetsarmuftin vill ha alla – intakta. Även fingrarna och tårna på en neger räknas som lika många röster.
    Fusk hela vägen!!

  2. Tino Sanandaji, 35 år, gör en mycket klok bedömning, det är mycket bättre att investera 20miljarder på plats och hjälpa en miljon människor än 10,000 i Norge eller Sverige….
    Vansinnet kommer tyvärr att fortsätta med oförminskad styrka här i Sverige tack vare 7klövern….förr eller senare brakar vårt välfärdssystem samman om det egentligen inte redan gjort det, alla resurser går till det här bedrägeriet och stölden av svenskarnas resurser….

    • …det mest absurda av allt, är att 87:ans valda belönar
      sig själva, med minst en 3 dubbel Svennelön

      …detta för otjänsten de gör den Svenska ursprungs-
      befolkningen…man kokar inombords, en tryckkokare
      tål ett visst tryck, sedan exploderar hela härligheten

      …skulle inte förvåna, att den dag bubblan spricker
      så går det samma väg för 87:ans hantlangare…så
      som det gick för Ceaușescu…Sverige är inte där
      ännu, men inte långt kvar

  3. Vi har äldre i det här landet som är och kallas för fattigpensionärer, en mycket hög ungdomsarbetslöshet, och en överhuvudtaget alldeles för hög arbetslöshet, en skola som funkar lika dåligt som tåget, allt det här och mycket annat blir INTE bättre av att vi ”öppnar famnen” för kreti och pleti från fjärran länder, och dessutom betala skatt för att de ska ha bostad, sjukvård, arbete och mycket annat som vi Svenskar i framtiden bara kommer att drömma om.
    Sjukt är Sverige, klarsynt är Norge. Man behöver inte vara raket tekniker för att begripa att det håller på att gå åt helvete här!!
    Inte blir det bättre av den skygglappade 7 klövern far med osanning i det mesta och sätter Svenskar i osäkerhet.

  4. Jag tror att NRK vill förmedla nyheter och SVT vill driva opinion vilket är ett brott mot public service uppdrag. Där i ligger den stora skillnaden.

  5. Albin verka sålla sig till de under 70 i IQ om han inte förstår vad vi menar med kurdisk-svensk.

    • malmöbon ja alla kan inte vara så smarta som du är, vad menar du med kurdisk-svensk och är det någon skillnad mot svensk-kurdisk.
      Kan han vara iran-svensk- kurdisk. Ja det där är en nöt att bita i.

  6. Förmodligen Pettersson så tror inte SVT att det går åt” HELVETE”.
    Pettersson verkar tro att det finns nån mystisk ”PK” anda som folk inte vågar bryta.
    ”Svensk- kurdisk” vad är det, svensk pappa och kurdisk mamma ?

Kommentera