Det bästa tåg vi någonsin har haft

BODEN.  Arbetarrörelsens 1 maj-tåg i Boden räknades till 160 personer enligt Boss Strömbäck (V), hans partikamrat Bo Englund (V) gör gällande att de var mellan 170 och 200 personer.

– Det är det bästa tåg vi någonsin har haft, säger Bosse Strömbäck.

Föreningens vice ordförande, Karin Lindberg Jansson, var en av dem som höll tal. Hon talade om vad vänstern vill göra och gör för olika grupper, såsom kvinnor och barn.

-Pettersson undrar vad dagens svenska arbetarrörelse tycker om sådant tjafs som kvinnors rättigheter jämlikhet och arbete…

Dagens svenska arbetarrörelse lyssnar på tal om kvinnors rättigheter
Dagens svenska arbetarrörelse lyssnar på tal om kvinnors rättigheter

2015-05-02_0652

NSD

17 thoughts on “Det bästa tåg vi någonsin har haft

    • Det vore intressant att lyssna på konversationen mellan männen i förgrunden 😉

  1. Det saknas uppenbarligen något som kallas stolthet i Boden, ett folk som inte känner stolthet över vad deras förfäder under generationer har byggt upp, kan inte heller skapa ett bra samhälle för sina efterkommande.
    Enligt bilderna så är ni som föraktar ert eget folk snart i minoritet………………hoppas att ni förstår att ni då inte kommer att behandlade som en sådan grupp. De som då är i majoritet, tänker inte som ni gör……………de har en helt annan agenda, lycka till !

  2. Apropå vänsterpartiets ” det bästa tåg vi någonsin har haft”……..

    Ateismen breder tydligen ut sig i Boden. Det är bra.

    Baron d’Holbach gav ut flera skrifter om ateismen under pseudonym för att undvika att drabbas av pöbelns ilska under 1700-talet.

    Han skulle säkert uppskattat den stora tillströmningen av ateister till V:s 1-maj tåg i Boden.

    Baron d’Holbach eller Paul Heinrich Dietrich, är en intressant snubbe från 1700-talet. Läs om honom på länken.

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Baron_d'Holbach

  3. Det är bara när de är positioner och löner de snackas jämställdhet, vart är bruda?(skämt)….. Vi måste lägga problemen till Gud, Även om det skulle välla in en miljard 30 åriga barn av manligt kön så ska vi inte bry oss, vår uppgifft är att tro och älska Gud och göra som han säger, vi får inte tappa focus på ingenting.

  4. 1:a maj i Boden kan väl knappast ses som någon succe, det finns ca 1800 asylinvandrare i staden med en befolkning på 18000 personer.
    Att endast 160 personer tog sig till demonstrationen kan ses som ett större fiasko.
    Tidigare var Boden ett starkt socialdemokratiskt fäste men nu är det andra vindar som börjat blåsa över staden.
    Vid det senaste riksdagsvalet fick SD 22% i det valdistriktet där det tidigare kommunalrådet bodde.
    Bodens kommun får agera som tiggare idag för att täcka sina sociala kostnader som kommunen tagit på sig, det är kommunstödet som gäller idag för kommunen.
    Boden tappade ca 2000 personer genom militära neddragningar, som skulle ersättas med asylinvandrare, att koncentrera många asylinvandrare på en liten ort som Boden visar vad asylinvandringen för med sig.

  5. Svenska Arbetar rörelsen dom är ovanligt mörka är det dom som skall rädda våra pensioner eller ?

  6. Sossarna betalar väl alla solbrända för att dom ska
    hålla upp plakat om jobb? Inte fan vill någon av dem
    ha jobb, inte så länge man får pengar från ett hål
    i väggen!

  7. På första maj brukar det hållas ett demonstrationståg i Kiruna. I är var det inte bara ett utan två demonstrationståg.

    Kirunapartiet hade varit på plats sedan klockan tio på förmiddagen. Partiet brukar vara på plats varje år och i år fanns det ytterligare en orsak.

    – Bland annat för att protestera mot skolstängningarna. Om vi någon gång ska protestera då är det nu, sa Kirunapartiets ordförande Lilly Rönnebro.

    Hon gick med ett varv i det demonstrationståg som Svappavaara plattform dragit ihop. Ett hundratal elever, föräldrar och bybor från Svappavaara protesterade mot att skolan i Svappavaara kan stängas.

    Gå in på länken nedan och ta er fram till bild 5 på bildspelet, med pojkens demonstrationsplakat-fråga.

    http://www.nsd.se/nyheter/kiruna/tva-demonstrationstag-i-kiruna-9245124.aspx

  8. Det skall väl vara ”…svenska arbetslöshetsrörelse”? Att denna negroida folkhop har arbete, i Boden, torde vara omöjligt.

Kommentera