Araberna fick 99,9 % men unnar inte judarna 0,1 %

MELLANÖSTERN. Om ni var vakna på historielektionerna i skolan så minns ni det väldiga Ottomanska Imperiet, som vid det första världskriget gjorde det oerhörda misstaget att gå med Tyskland, annars hade det kanske existerat än idag. Nu förlorade de tillsammans kriget. Efter kriget återgick det Ottomanska Riket till dagens Turkiet, och de övriga enorma landområdena gick till olika arabiska nationer, mer eller mindre existerande som provinser innan.

2015-02-15_0958

Hela det palestinska mandatet – hela – skulle bli det judiska nationalhemmet. Detta är alltså ett bindande beslut, inte bara rådgivande, som de flesta resolutioner från dagens FN. Mandatet utgör kanske 0.5 % av det Ottomanska Riket förutom Turkiet, så 99,5% gick till araber.

2015-02-15_1548

OM beslutet, se här. FN beslöt i en icke-bindande resolution om upprättande av Israel mot bakgrund av det bindande San Remobeslutet. FN ville dela denna kvarvarande judiska remsa mittpå. Det var likaledes endast en rekommendation, inget bindande beslut.

Förmodligen hade det varit enklare om FN inte hade beslutat om Israel, när arabländerna, som inte hade godkänt resolutionen, anföll 1948 i samlad tropp och förlorade massivt, och Israel hade stått där, utan vidare referenser till att FN hade rekommenderat något. Det hade räckt att hänvisa till San Remobeslutet. Vi vet hur det gick med dessa 0.5%. England hade knappast blivit mandatmakt förrän de gav bort 80% till sin vän, och det blev Trans-Jordanien som sedan blev Jordanien. Återstår 0.1%. Och därefter ville alltså FN dela detta mitt itu så judarna fick 0.05% av vad turkarna hade lämnat. Och det är dessa 0.1% som de israelisk-palestinska problemen har uppstått omkring. I både Hamas och PLO:s/Fatahs stadgar står det att inget Israel får finnas, araberna kräver alltsammans utan att de har några som helst rättigheter därtill.

San Remobeslutet togs lagligt över av dagens FN från det gamla NF. FN:s §242/338 bygger också på San Remo, och är som vanligt icke bindande, enbart rekommendationer. Vad §242 verkligen säger har misshandlats och rådbråkats. Detta med bindande (enligt Kapitel VII och icke-bindande, enligt Kapitel VI), se FN-stadgan. Det finns faktiskt människor som har fått för sig att FN:resolutioner enligt VI har med internationell lag att göra. Då beslutet fattades, den 26 april 1920 (och fastställdes i NF två år senare).

Som du ser på den artikeln har flera välkända experter på internationell rätt lyft fram beslutet, eftersom många människor, från Bildt till Obama, visar en tendens att negligera det, även om jag faktiskt inte tror att de är så helt obildade att de inte väl känner beslutet.

San Remo beslutet

The Golani Spy

12 thoughts on “Araberna fick 99,9 % men unnar inte judarna 0,1 %

  1. TACK PETTERSSON!
    DETTA MÅSTE UPPREPAS OCH SPRIDAS. MASSORNA SOVER OCH BEHÖVER VÄCKAS. TYVÄRR VILL POLITIKERNA INTE VAKNA ELLER SE VERKLIGHETEN.

Kommentera