Polis på jakt efter utlänningar

DANMARK. Polisen håller ett vakande öka på misstänkta utlänningar på hela Nordsjälland. Riktade insatser ska hjälpa polisen att lösa fler brott.

”Det handlar om att vi letar efter utlänningar som uppvisar ett misstänkt beteende eller är ute vid konstig tidpunkt och så vill vi ligga i framkant när det gäller stölder och annan brottlighet” säger vaktchefen Sören Björnestad från Nordsjällands polis.

Utlänningar behöver inte ha gjort något olagligt, men vi registrerar dem även om deras papper är i ordning och de inte kan säga vart de är på väg exempelvis klockan två på natten.

Vi kan därefter se vilka som varit ute, när och var och jämföra dessa uppgifter med brott som begåtts. Bakgrunden är att Danmark av stora problem med ligor från Östeuropa, ofta zigenare, som kommit till landet bara för att begå brott.

-Pettersson undrar inte över vad som hänt om den svenska polisen öppet berättat om riktade insatser mot utlänning i vårt land. För är begår inte utlänningar några brott trots att 32 % av internerna på våra anstalter är utländska medborgare och kriminalvården inte får registrera dem med utländsk bakgrund.

2014-05-11_0858

Lokalavisen   Bussar med stöldgods i linjetrafik mellan Stockholm, Köpenhamn och Rumänien

3 thoughts on “Polis på jakt efter utlänningar

  1. Poliserna i Danmark och Malaysia måste ha en stor fördel framför svensk polis: De får veta vilka de ska leta efter.

Kommentera