Ingen moské i Sotji

De ryska myndigheterna har ej tillåtit byggande av en moské för Sochi s 20.000 muslimska invånare. Man hävdar att det redan finns en moské i närheten, med hänvisning till ett rum i en trä- byggnad  8 mil bort i en by med bara 180 personer.

 

Trots förberedelserna för årets vinterspel pågått sedan 2007 och som  Rysslands president Vladimir Putin beskrivs som ”den största byggarbetsplats på planeten,”   saknas det en moské för Sochi s 20.000 muslimska invånare. Muslimerna i Sotji har drivit kampanj för en moské sedan 1996.

Den sista moskén i staden stängdes 1930. Samtal pågår fortfarande för att bygga en moské i Sotji, men många mosképrojekt som godkänts i andra städer har ej fullföljts efter protester.  Huvudstaden Moskva har varit en brännpunkt för protester, stadens två miljoner muslimer tvingas nöja sig med bara fyra moskéer.

LÄNK

FjärranÖsternRapportörens kommentar:  Verkar som Puttins kristna gäng inte vill uppmuntra till utövande av den ”fredliga och humana religionen”!

Läs om när Saudierna ville bygga en jätte-moské i Moskva. Inga problem sa ryssarna men då…

3 thoughts on “Ingen moské i Sotji

  1. Första skrämmande rapporten fladdrar idag in från Sotchi:
    De svenska längdskidåkarna har fått m a g å k o m m a…. Vad blir nästa negativa nyhet ?

    • Knappt har jag knappat in första sjukrapporten så dröser det in nya:
      Nu lär Oduya missar matchen ! Någon som vet vem denna man är?Samtidigt kungör skandalblaskan Aftonslasken,att Carola hittat en k n ö l i bröstet…Men hon ingår kanske inte i OS-truppen ?

Kommentera