Muslimer bygger en wahhabitisk by i Texas

ISLAM. Wahhabism är en fundamentalistisk riktning av sunniislam som grundades av Muhammad ibn Abd al Wahhab på Arabiska halvön under 1700-talet. Wahhabiterna kallar sig själva salafister och har som mål att återgå till den ursprungliga islam och inte lockas av moderna västerländska moderniteter.

 

2014-02-01_0826

Från IANTs hemsida

För mer än trettio år sedan beslutade den islamiska föreningen för Norra Texas (IANT) att tjäna det lokala muslimska samhället. Sedan dess har vårt samhälle ökat avsevärt liksom våra behov. Så inför nästa kvartssekel ska vi genomföra en gemenskapens idé: Projektet den Islamska byn, en muslimsk stadsdel.  

Projektöversikt – Islamiska byn är ett mångmiljondollar projekt som främjar stora förändringar i det muslimska samfundet i Dallas. Där ska finnas ett äldreboende, ungdomsgård, institutioner för sociala tjänster, bostadskvarter, lekplats för barnen, affärslokaler, vårdcentral och islamska skolor.

Pedagogiskt komplex – En av hörnstenarna i den islamiska byn blir det pedagogiska komplex med bostäder och vår IANT koranskola och islamiska Suffa-seminariet under ledning av imamen Yusuf Ziya Kavakci. Dessutom förväntas det pedagogiska komplexet ha en ungdomsgård, barnomsorg och lekplatser för barn i alla åldrar.

-Pettersson tycker ovanstående är lite skrämmande. Muslimerna pratar om vårt samhälle i USA och våra behov. De har inte en tanke på att integreras. En inte alltför vild gissning är att finansieringen om projektet blir av kommer Saudiarabien och Qatar. Saudierna vill gärna påskynda exporten av sin salafistiska, wahhabitiska sunniislam, den mest hatiska, våldsamma och intoleranta formen av islam som muslimer är så stolta över att praktisera.

Sverige tillåter saudierna att finansiera moskéer och muslimska friskolor i vårt land, regeringen verkar tro att de tänker lära ut demokrati och jämlikhet. Läs gärna om hur ryssarna gjorde när saudierna ville bygga en jättemoské i Moskva. HÄR.  

5 thoughts on “Muslimer bygger en wahhabitisk by i Texas

  1. Vad fint det hade varit om vi verkligen hade låtit dom leva som på Mohammeds tid, bara tagit ifrån dom el, telefoner, bilar, tv och allt annat och låtit dom leva på det som dom själva producerar. Då hade dom ganska snart blivit varse om, att dunka pannan i golvet fem gånger om dan ställer ingen mat på bordet. Såg nyss en kvinnlig konvertit här utanför som gick och pratade i en iphone, tokig blev jag.

    • Ja du Kalasbetalaren, om de skulle överleva på sina kryddor, så hade de nog fan inte varit så feta.

    • Undvik att titta ut…Jag tittar enbart vid skottlossning,och när brandkåren susar förbi ! Det sista för att kontrollera om det möjligen är mitt åk som brinner…

      • Jag har sån tur att jag kan lugnt luta mig tillbaka när jag hör brandkåren, min bil har redan brunnit upp. Man får glädjas åt det lilla nuförtiden.

  2. I Texas ?? Då lär dom nog få smaka på kallt stål, där lägger man inte fingrarna emellan med sånt patrask.

Kommentera