Islamister bakom Linje 17 i Kärrtorp?

Organisationen Linje 17 vill ge sken av att man är en lokal förening för bekymrade boende i söderförorterna utmed tunnelbanans linje 17 som vill markera mot att nynazister klottrar hakkors och annat i området. Som framgår av bilden intill är det inte bara högerextremister som klottrar hatbudskap i Kärrtorp. I själva verket pågår här ett lågskaligt krig mellan höger- och vänsterextrema ungdomar.

2013-12-26_0927I motsats till den oskyldiga och allmänna bild som de aktiva i Linje 17 vill ge av sig själva, styrs föreningen i själva verket av radikala vänsterintressen, främst från marginalpartiet Rättvisepartiet Socialisterna på den yttersta vänsterkanten som är nära lierade med den ena sidan i ovanstående klotterkrig som emellanåt också urartat till våldsamheter. Inledningstalare i Kärrtorp i söndags var också följdriktigt Petri Myllykoski, som är en framträdande figur inom detta extremparti.

I Kärrtorp ligger även Turteatern, känd för sina vänsterextrema och extremfeministiska föreställningar. Nyligen satte man upp det manshatiska SCUM-manifestet av den mentalsjuka och för mordförsök dömda radikalfeministen Valerie Solanas, i vilken det uppmanas till massmord på alla män. Banden mellan Linje 17 och Turteatern är starka.

Vad är Linje 17?

Linje 17 har framställts som en lokal förening inriktad på att hindra ”nazister” åka tunnelbanelinje 17, men vad är egentligen Linje 17? Av denna webbsida framgår att Linje 17 är en del av Forix, en landsomfattande organisation. Vad är då Forix? Forix betyder Förorternas Riksdag, en ”ungdomsriksdag och ett politiskt forum för unga förortsbor med stora idéer men små resurser” enligt deras hemsida. Huvudman för Forix är  Ibn Rushd studieförbund, finansiär är allmänna arvsfonden. Andra organisationer bakom Forix är Sveriges unga muslimer(SUM), och New Moon Kulturorganisation, en invandrarorganisation.

Vad är IBN Rushd Studieförbund? IBN Rushd studieförbund har som målsättning ”att islam ska vara en självklar del av Sverige” enligt deras hemsida. Bakom IBN Rushd Studieförbund finns två stora organisationer, den internationella Islamic Relief och Islamiska Förbundet i Sverige.

Islamic Relief är enligt denna sida en av Muslimska brödraskapets organisationer.

Islamiska Förbundet i Sverige(IFIS) tror jag vi kopplade till Muslimska brödraskapet i samband med att deras ordförande Omar Mustafa uteslöts ur socialdemokraternas partistyrelse eftersom Muslimska brödraskapets politiska värderingar inte ansågs överensstämma med socialdemokratins.

Här kan vi se att IFIS har en relation till Federation of Islamic Organisations in Europe. Enligt denna sida är det en paraplyorganisation för Muslimska brödraskapet i Europa.

Min förståelse är att Muslimska brödraskapet företräder en form av politisk islam som bara har stöd av en del muslimer och som är väldigt hatad av många, såväl muslimer som icke-muslimer. Jag är inte alls negativ till Islam eller till muslimer. Många har flytt till Sverige efter att Muslimska brödraskapet tagit över deras hemländer, tvingat dem bära slöja, infört sharialagar och förtryckt kristna.

Från Erling Hellenäs blogg 

-Pettersson tackar för denna kartläggning som egentligen borde ha utförts av Aftonbladet och Expressen…

4 thoughts on “Islamister bakom Linje 17 i Kärrtorp?

  1. Nazister Islamister, kommunister är samma jävla skit,
    de är ytterlighets personer, som inga normala människor
    borde ha något som helst samröre med !

  2. Dålig check här. Linje 17 länkar till forix, det är allt. Det innebär inte att linje 17 är en del av forix. Gör inte en höna av en fjäder. Hellenäs är ute och cyklar.

    • T ex backar hellenäs här i en kommentar:

      erlinghellenas
      2013-12-25 kl. 21:23
      ”Jag har fått ett påpekande om att sambandet mellan Linje 17 och Forix inte klart framgår av referenserna. Jag håller med om detta och hoppas att andra vill klargöra det verkliga förhållandet.”

      Vi som är islamkritiska förlorar på att amatörer påstår saker de inte kan belägga.

    • Till dig som gör tummen ner:

      Hellenäs skapar en lång kedja, som tyvärr brister redan i första länken. Därmed faller hans inlägg helt.

      Detta innebär inte att jag sympatiserar med Linje 17 eller muslimska brödraskapet, snarare tvärtom.

Kommentera