Ett problem som ingen törs ta tag i

Vi på Petterssons har vid flera tillfällen tidigare tagit upp den stora överrepresentationen av araber-muslimer i trafikolyckor tex. HÄR

Också SydSvenskan har i en artikel från 2006 uppmärksammat det sorgliga faktum att våra invandrare från Mellanöstern är sorgligt mycket överrepresenterade i trafikolyckor. LÄNK 

Siffrorna kommer från en rapport från VTI som kan laddas ned HÄR

FjärranÖsternRedaktören anser: Att det är högst oansvarigt att ansvariga myndigheter inte vidtagit åtgärder för att få invandrarna att anpassa sig till vår trafikkultur.

Dessutom bör VTI rapporten följas upp, den är nu nio år gammal och massor med nya invandrargrupper har tillkommit sedan dess.  VTI har också en intressant rapport om ”Vidareutbildning av unga bilförare” , kanske bör något sådant införas för att få dessa invandrargrupper integrerade i Svensk trafikkultur.

6 thoughts on “Ett problem som ingen törs ta tag i

  1. MENA-folket har inte hjärnkapacitet att förutse konsekvenserna av sitt agerande. Lägg därtill att inget som de gör är deras fel. Summan blir att ingen med den inställningen bör få körkort.

    Nu dyker det även upp pimpade BMW- och Audi-bilar fulla med somalier på stan. De är om möjligt ännu värre och jag avlägsnar mig skyndsamt.

  2. …eller körkort, taget i detta landet. Olovlig körning utvisning. Alla förändringar är till det bättre.

  3. Hastighetsbegränsning, och blinkande varningsljus i form av en grön kamel på biltaket skulle kanske hjälpa till?

Kommentera