Fem bulgarer gripna för kopparstöld

NYKÖPING. De misstänkta tjuvarna hade uppskattningsvis 800 kilo koppar i sin skåpbil. I Nyköpings tingsrätt hålls idag häktningsförhandlingar mot de fem män som misstänks för att ha stulit koppar, från fasaden på Gripenskolan i Nyköping, natten till tisdag.

Vid Nyköpings bro hittade Polisen en skåpbil lastad med cirka 800 kilo kopparplåt. Strax därefter dök de fem männen, som har koppling till skåpbilen, upp i en annan bil. De greps av polisen. Skåpbilen har blivit stoppad av polisen på andra platser i landet, men just nu finns inga andra misstankar om brott än stölden i Nyköping, säger åklagare Fredrik Bejar.

-Pettersson ser att lokala media inte orkar ta reda på att det rör sig om fem bulgarer på äventyr och jag kan inte tänka mig att de gör kopplingen till att de tiggare som åker BMW till sitt ”arbete” och uppehållit sig i Nyköping också är bulgarer eller att de lyxiga zigenarpalats som byggs på Balkan är finansierade med hjälp av metallhandel…

Nåväl, här är namnen på dem som sitter i Nyköpingshäktet, samtliga har tolkbehov på bulgariska…sedan är inte åklagaren dum, han är bara PK. Klart som fan är de misstänka för andra brott, de har knappast åkt runt i Sverige för att titta på den vackra utsikten.

  • Elenov Hristov Ventsislav
  • Zlatko Lalov
  • Danko Vasiliev
  • Ivan Vasilev
  • Ivaylo Borisov

13 thoughts on “Fem bulgarer gripna för kopparstöld

  1. Kurt:
    Jo,”Arbeit mach Frei” det har vi alla upplevt,tills de började välla in lyckosökare över våra gränser.
    Numera är det ingen stor glädje för yngre generationer, att skapa något för kommande släkten.
    Redan samma år som skattebetalningen kommer in,går den åter ut till de ”nyanlända”..Inget som kan skapa inhemsk arbetsglädje precis.

  2. Nej 7klövern har bestämt att straffa alla hederliga Svenskar. Med alla dessa muslimer tattare zigenare. Varför skall vi tvingas att försörja det förbannade packet. Fredrik ?

  3. Sverige Balkans slödders ”Smörgåsbord”. Kan de ta upp 800 kg koppar ha de ju visat att de kan knega, Vi kanske bör hå läger förlåt Asylbående menar jag där de kan arbeta tills de är. Fria
    Fick en sådan Tysk fras i huvud nu, jag tro jag ha set en skylt någonstans.

  4. Helt plötsligt vimlar det av personer som åker runt i Bulgarienregistrerade bilar och t.o.m. rumäner gör det om man får tro vår lilla lokaltidning.
    Ha då i tankarna vad som sker 2014-01-01

  5. ” de har knappast åkt runt i Sverige för att titta på den vackra utsikten.”
    Njaa, Pettersson, säg inte det…

    Vad är vackrare i en tattartjyvs ögon än koppartak, ärgade stuprännor, kopparkablar och hundraåriga kyrkoskatter?
    Glänsande, nya 4-takts utombordsmotorer, som mogna dignar från akterspeglarna färdiga att plockas, komplett med bränsletankar, reglage och mätare.
    Halvöppna, förföriska handväskor dinglande från rullatorer och gästvänliga, naiva pensionärer som bjuder in på ett glas vatten, hårt arbetande Svenskar som fyller dina pappmuggar med kontanter på gatorna, bankomater som spottar pengar på dig, OM du bara hinner före den som tar ut.

    …somt en skränande flock blattekramare som högljutt försvarar allt upptänkligt sattyg som man ställer till med…

    Visst är Sverige vackert ändå ? 😉

  6. Är någon förvånad ? Förmodligen går budkaveln i hela världen,
    res till Sverige, där är det mesta tillåtet, och låga eller obefintliga
    straff, och alla har samma mäniskovärde, alla utom offren för brott!

  7. Hade de styrande verkligen med polisens hjälp,velat stoppa dessa metalltjuvar vore det en enkel sak.
    De få gånger jag åker på Motorvägen,(i västra Skåne)ser jag nästan varje gång,dessa nedlastade skåpbilar från Svartahavs-området…på hemväg med olika tjyvbyten !
    Tydligen inget som svenska polisen skall prioritera.
    Då är det enklare att stå bak nyponbuskarna på fredageftermiddagen,och bötfälla de jobbare,som åker hem från arbetet,5-10 km för fort på 50-sträckan.

Kommentera