Myndigheten för kulturanalys!!??

Det är med oerhört förvåning Pettersson får reda på att vi i Sverige har en myndighet för kulturanalys.  Vi som inte ens har någon kultur.

Välkommen till Kulturanalys! – myndigheten för kulturpolitiska utvärderingar och analyser står det på deras hemsida. De har 13,5 miljoner att röra sig med i år och får en höjning till 15,3  miljoner 2014. Det är inte dåligt, 13 %, till något som inte finns – svensk kultur.

Nåväl, vad begriper en enkel man som jag om sådant, kanske sysslar de med somalisk kultur i Khatrineholm eller också letar de den lycka som Södertälje, Biskopsgården, Skäggetorp, Rosengård och som mängder med andra kulturberikade platser redan funnit…

Khatman

 Bilden högupplöst, kolla lyckan.

5 thoughts on “Myndigheten för kulturanalys!!??

  1. Tack Pettersson, för bilden med den glada ”vegetarianen”. Vet du om han käkar gräshoppor och kackerlackor också? För det är väl den kost som de överbefolkade ländernas invånare snart har kvar att äta, såvida de inte börjar äta varandra?

  2. Har tittat på deras sida och man skriver bl a så här:
    ”Vi arbetar med omvärldsanalyser….”
    Så det är nog som vanligt, kulturen finns utanför landets gränser. Beror förstås på vad man menar med omvärld men sätter mina slantar på att svensk kultur är exkluderad i deras analyser.

  3. Han kontrollerar uppenbarligen kvalitén hos khaten, som brukligt är genom att likt en kossa tugga den i sig. Av minspelet är den av högsta kvalité och eftersom han är så nöjd har han troligtvis fått en stor beställning som skall levereras till Swedistan.

Kommentera