Moderaterna fortsätter tappa

diktatorn reinfeldt_
diktatorn reinfeldt

Alliansen har tagit in lite på de rödgröna, men förändringen är marginell, enligt Aftonbladet/United Minds senaste opinionsundersökning.

S, MP och V får tillsammans 48,1 procent, minus 0,1 procentenheter sedan den senaste mätningen. M, FP, KD och C får totalt 39,6 procent (+0,5).

Sverigedemokraterna är tredje största parti med 10,7 procent (-0,3). Moderaterna tappar mest (-1,1), och landar på 25,8 procent. Både Centern, 3,7 procent, och Kristdemokraterna, 3,8 procent, är under riksdagsspärren.

1 136 personer över 18 år intervjuades på webben mellan den 20 maj och 16 juni. Frågan löd: Hur skulle du rösta om det vore val till riksdagen i dag? Resultatet har viktats utifrån hur de svarande röstade i riksdagsvalet samt utifrån internetanvändande.

Det framgår inte om förändringarna är statistiskt säkerställda.

Detta är ett löjligt tillägg menar Olli, det är inte mycket mer än gissningar, som man får fram så här, och de är inte säkra på något sätt.

Men när man ser att det går neråt för nya moderaterna 26,9 procent till 25,8 procent, så är det i verkligheten ungefär var 25 väljare som har försvunnit eller i procent av moderaternas väljare är det 4,1 % som har tackat för sig. Det kan nog bli ganska svårt att övertyga dessa väljare att komma tillbaka, och jag tror och hoppas på att de som nu försvinner är en hel del av moderaternas kärnväljare, och det finns ännu ingen vinnare i den blå konstellationen, och den grönröda går inte heller framåt. Fortsatt ligger SD trea men tappar 0,3 procentenheter eller 2,7  procent röster från förra mätningen, men det är bara en tredjedel av vad moderaterna tappar i antal röster.

Affärsvärlden

En av orsakerna till Moderaternas kräftgång?

7 thoughts on “Moderaterna fortsätter tappa

  1. Rubriken var bäst. Att du vågar utmana ”den Store”, Olli. 🙂

    Problemet är bara, att det blir en pyrrusseger, om vi blir av med den enväldige. Det är som det gamla sovjetiska systemet. Där man då bara puttar upp en ny diktator. ”Försvinner en, står det tusen poitikersvin åter. Det är också som valet i Iran. Också där vann ”moderaterna”, som PK-media påstår. Vad förändrar det. Ingenting. Samma i Sverige. Spelar ingen roll vilka som vinner, den fördärvliga politiken står fast. Vi måste göra som i Turkiet, för att bli av med Erdogan-regimen, som innehåller alla sju partier, som inte är sverigevänliga. ALLA förgörarna måste bort. Det är enda sättet.

  2. Jag hoppas innerligt Att Skalle Per åker på ett
    rejält nederlag vid valet 2014, en sådan smäll
    så att han inte reser sig mer, i vart fall inte inom
    Svensk politik. Den skada som han redan åsamkat
    landet går inte att reparera inom överskådlig
    framtid, kanske aldrig!

  3. Skräckscenario med MP och kanske V i regering. Så mycket skada som MP åstadkommit i opposition vad ska de då inte kunna åstadkomma i regeringsställning. Jag bävar !!

    • Det kanske fordras lite mer ansvar att regera än vad Mp har visat i opposition, då de har varit diktatorns kelgrisar och nickedockor. Kanske den gamle fackföreningspampen Stefan Lövdén behandlar dem på ett annat sätt, så att de inte kan stjäla all uppmärksamhet, genom att vara det mest svenskfientliga patrask som någonsin har suttit i en svensk regering.

Kommentera