Rumänska zigenare lever lyxliv

Nyheten är inte ny, men bör uppdateras i dessa tider när det talas om rumänska tiggare på våra gator och rumäner ges full frihet att röra sig i EU fr.o.m. den 1:a januari 2014.

Brittiska Daily Mail gjorde för ett år sedan detta reportage om rumänska zigenare som både tiggt och begått brott i Storbritannien och använt ”intjänade” pengar till att skapa sig ett lyxliv i hemlandet.

Familjen i fråga har levt på bidrag i Storbritannien under många år och förklarat för myndigheterna att de saknat ordnat boende. Samtidigt som bidragen droppat in har familjen ägnat sig åt främst fickstölder. Polisen har kopplat samman familjen med stölder som inbringat cirka 60 000 pund i värde. Flera av stölderna har begåtts av barn som familjen tränat upp att stjäla.

I en annan del av världen, närmare bestämt utanför staden Cluj i Rumänien, har familjen spenderat pengarna i lyxfastigheter, dyra smycken och bilar av modellerna Mercedes, Audi och BMW. Polisen i Storbritannien tror att familjens verksamhet sträckt sig till även andra länder som bl.a. Spanien och Frankrike. Artikeln avslutas med dessa ord från en av familjens advokater: ”I hans kultur ser man inte stölder som något allvarligt brott”.

Källa: Daily Mail

Det är nog inte utan fog som flera länder i EU-området fruktar för en invasion av fattiga från Bulgarien och Rumänien när reglerna lättas vid årsskiftet. Väl inne i systemet kan de röra sig fritt inom EU, bosätta sig var de vill och lyfta bidrag. När Sveriges regering som enda land, hävdar att man inte ser några faror med detta, är det inte särskilt långsökt att tro att en stor del av de som tar chansen, tar chansen här i Sverige.

Källor: Daily Mail och Europaportalen

Hemma hos zigenarna

Apropå dessa tiggare kör vi en favorit i repris.

7 thoughts on “Rumänska zigenare lever lyxliv

  1. sorry, men blir så arg över meningen där det står ”rumäner rör sig fritt” ja det ÄR så nuförtiden, men samma gäller för pollacker och andra nationaliteter från Europas fd öststater som kommer hit och tar byggjobben, eller plundrar byggföretagare på verktyg på byggarbetsplatser osv. Dessa näms inte.

    Sen så har Brittish Daily Mail artikeln inget att göra med videon där tjejens nationalitet inte ens framkommer, hon är en bedragerska i New York.

    Det ligger i människans natur ”att överleva” – då menar jag inte att ha råd o gå runt i Ugg’s o prata i en Iphone 5. Oavsett nationalitet, så gör människor vad som helst för pengar, överallt i världen. Synd bara att vi ska kränka ner på EN nationalitet eller ras, för det finns nog ingen som är perfekt.

    Se vart skattepengarna läggs på. Och nu ska även romerna få ta del av de?!?! Rumänska staten har aldrig brytt sig om de, de har ignorerat romer precis som de har gjort mot gatuhundarna. Medan i Serbien är det skolplikt även för romer. De flesta romer jobbar. Visst finns det de som tigger oxå, men inte i lika stor skala som i Rumänien.

    Det finns en by strax utanför Alexandria, där romer har byggt upp små palatser, ”hus” är fel ord, det minsta hade 3 våningar, marmor verandra och trappa inomhus, kristall lampor och stora kraftiga ekdörrar. Tanten kom ut i silkesrock och alla tänder täckta i guld. Vi frågade vad ett sådant hus kostar att bygga: några miljoner dollar blev svaret.

    Varför man blir arg? För vi rumäner är inte romer. Och det finns ingen rättvisa heller. Hoppas det räcker som svar på frågan ”varför”

    Man fick lära sig att argumentera brutalt på Ceausescus tid 😀

    • Bra kommentar…Du får dock ta tillbaka,att Petterssons läsare inte kan skilja på rumäner och zigenare..
      Denna bloggen av någon,talar öppet om de elände som dessa zigenare har utövat i snart 500 år i Sverige.Ska vi nu få påbackning från era f.d. öststatsländer är vårt tålamod slut !

      • Ingen av oss kan bestämma över ödet, vart man föds eller i vilket land man kommer leva i. Men tydligen så kunde Stalin & Churchill o Roosevelt bara dra ett streck över Europa kartan och bestämma vilka som skulle få leva i misär och vilka som skulle få fortsätta sina liv i frihet. Sen att Sverige drog nitlotten och tog in flyktingar och arbetskraft, hur kan det vara vårat fel? Sverige var en av Europas mest växande välfärdsländer (70- samt 80-talet) och ändå så är alla missnöjda och mår så dåligt. Jag personligen är ytterst tacksam och med all respekt riktad mot denna land över att jag får leva här. Flyttade hit när jag var barn, alltså jag valde inte själv att få komma hit, och kan inte påstå att man känner sig så välkommen som många andra invandrare verkar tro att de blir. Regeringen tar fortfarande emot krigsflyktingar och så kallad arbetskraft eftersom det föds för få svenska barn (enligt den svenska regeringen) trots hög arbetslöshet och trots att invandrare har mycket svårare att få ett arbete. Så hur kan det vara vår fel? Att sätta afrikaner, latinofolk och liknande grupper i arbete är tydligen på tapeten idag som sk ”billig arbetskraft” Min fråga är nu: hur kan det löna sig för Sverige att ta in ännu mer krigsflyktingar??? Hur mycket pengar får staten per person??? I Växjö har man tydligen byggt ett helt kvarter som är avsedd för flyktingar/invandrare. Vad kostar de den svenska staten? Visst, det gynnar ju byggbranschen och socionomer. Vart och varannan pluggar till socionom nft, bra lön sägs det. För tro mig, Sverige börjar bli mättad av de olika kulturer som flyttar hit och det kan inte sluta bra. Hatet växer sig starkare och större, tyvärr. Sverige ger de en hjälpande hand och de nyimporterade tar hela armen plus lite till

        Zigenarna började sin vandring från Indien sen när det nu var, ända fram till Spanien, ja de är ju rädda för mörker och för vatten. Vad ska man göra med de och såna som lever utanför lagarna??? Sen så skulle jag vilja veta vilken nationalitet anser du är ”renrasig” nuförtiden?!?! Och är de det så är det massa innavel genetisk sett, enligt Discovery channel.

        Bedragare finns i alla länder och nationaliteter, med störst antal och fokus på zigenare/romer. Glöm nu inte att de finns inte endast i Rumänien, de finns överallt, även svenska romer som ex familjen Taikon. Jag är varken politiker eller statsvetare och därför inte min uppgift att yttra mig om vad man ska göra av de. Jag har varken skapat de eller tagit hit de, men pga okunnighet får vi andra med rumänskt ursprung dåligt rykte. därför kan det vara bra att kunna lite världshistoria innan man yttrar sig. Skaffa uppfattningar genom andras åsikter eller falsk mediepropaganda och fördomar är rent våldtäckt mot männskligheten

  2. Ursäkta, men 5th Avenue och Queens, ligger det i London eller England??? att romer tigger har de gjort sen de föddes på denna planet. Ingenstans i videon nämner reportern rumänsk zigenare. varför ska det inte vara fritt för rumäner att röra sig fritt i Europa??? Ska det bara vara fritt för svenska, polacker, ester, letter osv för att vad??? De är blonda & blåögda??? Eller har ni glömt eran egna historia om vilka länder vikingarna har plundrat??? Vi rumäner som flyttade hit till Sverige, kom hit för att jobba och få lön för det när massor av svenskar levde på soc bidrag på 70 talet. Fattar inte varför Sverige behöver så mycket arbetskraft när det inte ens finns jobb. Svenskar kanske ska ta o jobba lite mer o födda barn o ta hand om de oxå, inte bara trycka i de massa ADHD piller

Kommentera