Förstklassig Skånelänga byggs för ”flyktingbarn”

VELLING/FALSTERBO. Den 15 november hoppas Vellingebostäder att boendet för flyktingbarn i Falsterbo ska vara klart.

– Det kommer att bli en förstklassig byggnad, byggd i stil som en skånelänga för att smälta in i bymiljön, säger Vellingebostäders vd Anders Larsson.

Innan jul beviljade miljö- och byggnadsnämnden bygglov för boendet för ensamkommande flyktingbarn i Falsterbo. Vellingebostäder AB som ska stå för byggnaden och sedan hyra ut den på ett femårskontrakt till kommunen har utsett entreprenör, haft startmöte med denne och både projekteringen samt upphandlingen är igång.

– Deadline för att huset ska vara klart är den 15 december men vi har ambitionen att vara klara 15 november, säger Vellingebostäders vd Anders Larsson.

Det ska bli ett boende med åtta platser för de ensamkommande barn som idag bor i moduler i Hököpinge.

– Byggnaden på 288 kvadratmeter är som ett litet hotellboende med egna rum där två barn får dela på toalett och dusch. Det ska finnas ett gemensamt kök med matplats och vardagsrum. Det är ett jättefint hus, vi har inte sparat på något. Vi hanterar det som vilket hyresprojekt som helst, säger Anders Larsson.

Vellinge vill också ha familjehem till ensamkommande barn. Efter nyår gick Vellinge kommun ut och efterlyste familjehem för tre ensamkommande flickor.

– Vi fick ett tiotal påringningar och vi har gått vidare med några av dem. Det här är bättre respons än vi fått tidigare, säger Roger Eriksson som är enhetschef på IMU Vellinge kommun.

-Pettersson läser i Sydsvenskan ”förstklassigt och det är ett jättefint hus, vi har inte sparat på något” och undrar varför det inte sparas på något när det gör det på alla andra områden, inte minst svenska ungdomar?

6 thoughts on “Förstklassig Skånelänga byggs för ”flyktingbarn”

  1. Vad är det för människor som kan sitta i kommuner och riksdag, landsting och nämnder, och dra in på vård och skola, gamla och sjuka, och samtidigt, och ofta med stolthet, (!) fullkomligen ösa våra skattepengar över dessa människor!
    Hade det varit flyktingar, visst, men det tror jag inte längre på.
    Jag gråter.

  2. MEN VAD I HELVETE!!!!????!!!!

    Inte fan ska väl mina surt förvärvade skatteslantar behöva gå till att dom stackars barnen ska behöva dela 2st på en dusch och en toalett?? SKANDAL!!

  3. Snacka om kommunalt självstyre – i Vellinge kommun är det SVT och ”Uppdrag granskning” som bestämmer!
    Moderaterna tappade därstädes 18% i förra valet. Vad säger det om väljaropinionen, Herrar Kommunalråd? Better luck next time…

Kommentera