Lido Beach – Mogadishu, Somalia

Pettersson undrar om det inte finns en chans att somalierna tänker till, åker hem och bygger upp sitt eget land. Om inte annat så för deras egen skull, de kommer att få ett bättre liv där än här. Vi gör dem en otjänst när vi tar emot dem.

I Somalia finns en enorm lång kust med fantastiska stränder för fiske, turism och rekreation.

I Somalia finns bördiga jordar där det går att odla bananer, majs dura, hirs, vattenmeloner, mango och en massa andra frukter. Ris odlas över stora delar av landet.

I Somalia finns naturtillgångar som guld, silver, tungsten, mangan, kalksten, gips, järn, krom, nickel, uran, olja och gas. Det bara väntar på att utvinnas.

I Somalia finns boskap i mängder, somalierna behöver inte svälta, de behöver inte bistånd, de behöver en spark i arslet för att ta till vara de enorma rikedomar som finns i landet.

Ett problem verkar det var. Var är brudarna?

5 thoughts on “Lido Beach – Mogadishu, Somalia

  1. Eller så tar Europa helt enkelt hand om landet eftersom de boende inte fattar vilka rikedomar de besitter. Ligger kanske ändå nånting i att en viss IQ behövs för att styra ett land. Och med tanke på den apartheid som införs här, simhallen mfl, så var det inte så dumt med Sydafrikas apartheid ändå.

    För egen del så såg jag igenom detta då det inte handlade om svarta och vita utom om engelsmän och boer på ena sidan och flertalet svarta stammar på den andra sidan. Loialtet väger mer än färg och den största stammen bland de svarta var från Zulu (krigiska dessutom) så vad man fick var en Zulu-regering som förtrycker alla icke-zulu.

    Betänk då vad som kommer hända i Sverige om vi inte stoppar det. Valet 2014 får betecknas ett ödesval, går det inte åt rätt håll då så lär det hända saker

  2. De behöver bara bo här i Sverige tills de har byggt sin strandvilla, köpt en stadsjeep på vår bekostnad. Dessutom lär vi betala deras semester i hemlandet några månader per år.

  3. Det verkar vara en alldeles utmärkt plats att vistas på. Påminner om de turistorter som svenskar åker till för att vistas under sin semester. Instämmer tillfullo med artikelförfattaren.

Kommentera