Eskilstunapolisen ökar närvaron

Av Pettersson

Polisen i Eskilstuna planerar att öka närvaron i de stadsdelar där fyra skottlossningar ägt rum den senaste tiden. De boende är oroliga och uppgörelserna mellan kriminella gäng är långt ifrån över, enligt Sörmlandspolisen.

– Vi prövar att ha poliser som mer tydligt har ansvar för ett bostadsområde, säger Christer Öhman, biträdande områdeschef vid Eskilstunapolisen, till Ekot. De aktuella stadsdelarna är Fröslunda, Lagersberg, Råbergstorp och Nyfors.

-Pettersson tycker att polisen är fantastisk, tänk att de kommit på att lokal närvaro kan ha något med brottsligheten att göra och att det är bättre med samma poliser som lär känna invånarna och som kan bygga upp ett förtroende. Kriminologen Jerzy ”Snicke-Snacke” Sarnecki följer upp med väldigt kloka ord som att det är bättre att ta hand om problemen innan de blir för stora och att vi ska ta hand om barnen innan de blir kriminella – man blir imponerad av all denna klokskap men inte en enda törs nämna den verkliga orsaken till problemen – för stor invandring av människor som vi inte kan ta hand om.

Eskilstunakuriren

1 thoughts on “Eskilstunapolisen ökar närvaron

Kommentera