Dagens

ENERGIPOLITIK. Professor Jan Blomgren reagerar på kärnkrafts-tweets skrivna av Lorentz Tovatt, före detta riksdagsledamot för Miljöpartiet.

Från Riksdagens “SIDA” hämtar jag följande uppgifter om Tovat;

“Utbildning

Kristofferskolan, Stockholm, slutår 08.

Anställningar

Butiksbiträde, ICA Skå 07-09. Butiksbiträde, Åhléns Fridhemsplan 09-11. Politisk sekreterare, SSCO 11-12. Språkrör, Grön Ungdom 13-16. Politiskt sakkunnig, Miljö- och energidepartementet 16-17″.

Jan Blomgrens meriter i och om kärnkraft är betydligt högre än vad man lär sig som snabbköpskassör, läs om honom på Wikipedia HÄR Observera att Professor Blomgren, som är en väluppfostrad och i ämnet mycket kunnig man, inte kallar Tovatt för en okunnig idiot!

6 thoughts on “Dagens

 1. Apropå MP

  Ser något brunt inför kommande samarbete mellan sossarna och MP.

  När vi åndå är inne på brunt framkommer det mer och mer att den är importerad tack vare ovanstående partier, eller har jag fel?

  ”Miljöpartiets nya språkrör Daniel Helldén avfärdar alla planer på ny kärnkraft. Han hävdar också att det är vad näringslivet vill, rapporterar Ekot. “Felaktigt”, säger Jan-Olof Jacke, vd på Svenskt Näringsliv.

  Miljöpartiet avvisar ett potentiellt regeringssamarbete med Socialdemokraterna om de förespråkar ny kärnkraft.

  “Jag tror inte det är ett stort problem för näringslivet tycker att det är helt fel. De vill ha vindkraft och hållbar energi”, säger han.

  Ett påstående som är helt felakigt menar Jan-Olof Jacke vd på Svenskt Näringsliv.

  “Tvärtom behöver vi mer av all fossilfri elproduktion för att klara den gröna omställningen.”

  Om Miljöpartiet menar allvar med att skynda på klimatomställningen borde de lyssna till vad näringslivet faktiskt behöver, fortsätter Jacke.

  “Vi behöver all fossilfri el vi kan få, inklusive kärnkraft. Det är viktigt att komma ihåg att mer vindkraft kräver mer av planerbarhet i systemet. Här spelar kärnkraften idag en avgörande roll”, säger han.

  Jan-Olof Jacke tycker det är positivt att Socialdemokraterna har öppnat för ny kärnkraft och anser att de behöver tydliggöra sitt ställningstagande, efter Helldéns uttalande”

  30
 2. Vad jag blir glad när jag hör Jan Blomgren. Efter alla år när tokfnattarna har ägt rubrikerna.

  SVT/SR har fortfarande inte fattat att den goda tiden har återkommit.

  Vi elkunder har fortfarande sju svåra år innan Jans fakta märks i plånboken. Från Göran Perssons till Magdalena Anderssons raserande av världens bästa elsystem för att de skulle få behålla makten med stöd av Miljöpartiet.

  64
 3. Det är märkligt att inte Tokfnatt själv inser hur han avslöjar sin bristande kunskap. Gång efter annan säger han dessutom emot sig själv.
  Miljöpartiets och Sosseriets lögner råkar han dessutom avslöja.

  67
  1
 4. Stort tack Jan Blomgren, till en saklig förklaring som inte ens Tokfnatt kan förneka.

  73

Kommentera