Asylsökande kommer på cykel till finska gränsen

ILLEGAL INVANDRING. Finland stänger gränsövergångar i söder skrev bloggen för några dagar sedan. Detta beroende på att antalet asylsökande från Mellanöstern och Afrika ökade kraftigt. Experter bedömer det som en typ av ryskt hybridkrig

Bild: Lapplands gränskommando

Klockan 09:00 på tisdagsmorgonen är det kallare än -20 grader vid gränsstationen i Salla i östra Lappland, Finland. I går anlände 35 asylsökande till gränsstationen Salla, enligt Hufvudstadsbladet. Trots iskylan anlände många av dem på cykel, något som förvånade finländska gränspatrullen då det är sju mil till närmaste mindre ort och 17 mil till närmaste stad på den ryska sidan.

Finland statsminister Petteri Orpo säger att det skulle vara till fördel för Ryssland om situationen normaliserades. De diskussioner som förts via diplomatiska kanaler har ändå inte burit frukt. Orpo säger att Rysslands nyckfulla beteende ger skäl för oro. – Vårt grannland Ryssland har redan en längre tid betett sig oförutsägbart.

Tuffa grabbar som cyklar från Afrika och Mellanöstern. Givetvis är inte Ryssland inblandade…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Asylsökande kommer på cykel till finska gränsen

 1. Ja dessa vill väl inte göra krigs tjänster i Ryssland för Putin…
  Så skickA dom till Ukraina där kan dom. Värvas som frivilliga

 2. Dom har inte ens förmågan att syckla men dom är bra på att bränna pass och ID handlingar.
  Tycker dom kan få jobb som barnvakt hemma hos Annie Löfv.

  18
  1
 3. Man kan väl bara be dem vända på klacken? Man kan fråga om de har visum. Man måste inte släppa in allt skräp som dyker upp för gör man det blir de fler och problemen värre.

  -Do you have valid visa?
  -No, no passport, refugee.
  -Have a nice trip back to Africa!

  46
  1
 4. De har väl blivit ditkörda i lastbil och avsläppta en bit ifrån. Precis som de damer och herrar som gör reklam för matvarubutiker sittandes på marken🙂

  32
  1
  • Har Ryssland försett cyklarna med vinterdäck månntro som dom “lånat ut ” ? Klart som korvspad att dom har bussats dit och blivit avsläppta någon kilometer innan gränsen.Ingen kan cykla någon längre sträcka i så sträng kyla utan att förfrysa sig helt…..⛄

   28
   1

Kommentera