Vem har sagt att Hamas inte representerar palestinierna?

av Bassam Tawil

I ett antal uttalande sedan Hamas massaker i Israel den 7 oktober konstaterade USA:s president Joe Biden att Hamas inte representerar hela det palestinska folket. “Jag tror att Israel förstår att en stor del av det palestinska folket inte delar Hamas och Hizbollahs åsikter”, sa Biden i en intervju med CBS.

Palestinska myndighetens president Mahmoud Abbas har inte fördömt de illdåd som begicks av Hamas den 7 oktober. Abbas tystnad är ett uppsluppet godkännande av den kallblodiga massakern av många hundratals israeler. Det står klart att både Hamas och Abbas representerar en majoritet av palestinierna vars mål är att mörda judar och förinta Israel. På bilden: Abbas (höger) och Hamasledaren Khaled Mashaal träffas den 24 november 2011 i Kairo, Egypten, i ett “försoningsförsök”. (Foto av Mohammed al-Hams/Khaled Mashaals kontor via Getty Images)

Bidens påstående upprepades av USA:s statssekreterare Antony Blinken, som sa till Jordaniens kung Abdullah och Palestinska myndighetens president Mahmoud Abbas att Hamas inte representerar det palestinska folket. I ett telefonsamtal med Abbas “uttryckte Blinken fortsatt amerikanskt stöd för det palestinska folket, och betonade att Hamas-terroristerna inte representerar palestinierna eller deras legitima strävande efter självbestämmelse och lika delar värdighet, frihet, säkerhet och rättvisa”, enligt en avläsning från statsdepartementet.

Läs vidare

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Vem har sagt att Hamas inte representerar palestinierna?

 1. Då kommer snart palestiniernas demonstrationer mot Hamas att tåga genom Malmö med andra ord. Vi väntar med spänning på protesterna. Långa bilkaravaner med pverkryssade hamasflaggor o.s.v.

 2. USA borde ta ledarpinnen och fastställa en gång för alla att Israels territorium tillhör Israel och inte några upproriska muhammedaner. Samt konstatera att det finns inga “palestinier” idag, de sista palestinierna blev israeler 1948.

  19
  1
 3. Ingen av dagens politiker har lärt något av historien. Förvisso representerar både Hamas och Abbas en majoritet av befolkningen i Gaza och Västbanken men de båda saknar förhandlingsmandat om inte Arabförbundet vill så. Nyckeln till fred ligger hos Arabförbundet men så länge deras mål är att mörda judar och förinta Israel är fredsförhandlingar ingen framkomlig väg. Redan 1920 uttryckte arabledarna ”att de kommer att trycka sionisterna i havet eller så skickar de oss tillbaka in i öknen”. Så kommer det nog att bli för jag tror inte att Israelerna ser förintelsen som ett alternativ.

  23
  • Rufus, Israels parlament Knesset har 120 platser och en befolkning på drygt nio miljoner. Det bor nästan 7 miljoner judar (74%) och nästan 2 miljoner araber (21%) tillsammans. De resterande 466 000 invånarna (5%) utgörs bland andra av nästan 150 000 druzer, assyrier, armenier, cirkassier och ahmadiyya, men även vissa familjemedlemmar till judar.

   Premiärminister Netanyahus parti Likud fick 32 mandat och hans högerblock fick totalt 64 av Knessets 120 platser. Det innebär en stabil majoritet.

   Alliansen för religiös sionism – bestående av Bezalel Smotrichs parti Religiös sionism, Itamar Ben-Gvirs Judisk styrka och ett mindre parti – mer än fördubblade sitt resultat från förra valet och fick 14 mandat.

   De arabiska partierna delade upp sig på tre olika listor, vilket ledde till att ett av dem, Balad, fick för få röster för att ens ta sig över parlamentets tröskel på 3,35 procent.

   Inte heller vänsterpartiet Meretz lyckades komma upp i mer än 3,16 procent, vilket innebar att totalt 290 000 röster på de två partierna blev betydelse­lösa. Hade de i stället ingått i valallianser liknande högerns hade det resulterat i flera extra mandat.

   I Knesset är det 64–56 till Netanyahus fördel.

   Intressant är att Israel tillåter muslimska, arabiska partier som har som mål att skapa en palestinsk stat med Jerusalem som huvudstad.

   https://www.ui.se/landguiden/lander-och-omraden/asien/israel/israel-politiskt-system/

   18
   1

Kommentera