Gränskontroller en stor framgång – massor av illegala migranter stoppas och skickas tillbaka

ILLEGAL INVANDRING. Tyskland är hårt drabbat av en massiv tillströmning av illegala migranter. Men nu händer något. Tyskland har infört fasta gränskontroller. Och det har varit en stor framgång, rapporterar tidningen BILD.

De första fyra veckorna av fast gränskontroll har gett imponerande resultat, skriver tidningen entusiastiskt. Den visar att 43 procent av de illegala migranterna som kontrollerades skickades tillbaka.

För en månad sedan meddelade Tyskland till EU att man kommer att införa permanenta kontroller vid gränsen till Polen, Tjeckien och Schweiz. Samtidigt fortsatte de tillfälliga fasta kontrollerna vid gränsen till Österrike.

Det betyder att gränspolisen har kunnat kontrollera vem som vill ta sig in i Tyskland under en månad.

Och det betyder att många illegala migranter och kriminella har stoppats. Under perioden 16 oktober till 16 november upptäckte gränspolisen 11.029 obehöriga inträden.

Av dessa hindrades 4.790 personer från att komma in i landet eller fick sin vistelse avslutad.

Dessutom greps 266 kriminella smugglare i dessa fyra gränssträckor. En stor framgång.

Gränsvakterna har också beslagtagit hundratals falska pass och stulna bilar. Personer som har försökt smuggla droger, vapen och sprängämnen har gripits i massor.

Polisordförande Heiko Teggatz är upprymd: ”Den 16 oktober 2023 införde vi äntligen gränskontroller. Och nu har vi siffror som ger en uppfattning om vad som verkligen händer vid våra gränser.”

Den socialdemokratiska inrikesministern Nancy Faeser har motsatt sig gränskontroller. Hon trodde inte att det skulle fungera.

Men nu har hon vänt 180 grader. Nu säger hon: ”Våra olika former av kontrollarbete. Vi kommer därför att fortsätta med den stationära och mobila kontrollen vid våra gränser för att stävja irreguljär migration.”

Heiko Teggatz säger att polisen har efterlyst införande av gränskontroller i många år. Men Nancy Fraesen sopade dem åt sidan. Nu säger han: “Framgången bevisar vad vi har efterlyst i flera år. Under loppet av en månad stoppades runt 4.790 människor vid gränsen, vilket skulle ha tagit oss år att bli av med igen.”

Det är ganska uppenbart att gränskontroller fungerar. Det stoppar illegala migranter, smugglare och terrorister.

-Pettersson ser att Sverige har haft tillfälliga gränskontroller med vet inte resultatet. Vi borde ha permanenta kontroller där polisen kontrollerar misstänkta kompletterat med kontroller inne i landet.

Gränspolisen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Gränskontroller en stor framgång – massor av illegala migranter stoppas och skickas tillbaka

 1. Vi borde ha en polis som knackar dörr och samlar ihop de som begår brott eller lever på bidrag. Därefter borde staten hyra en bit av Sahara där vi släpper ut dem. Men snåla är vi inte, vi ger dem en vattenflaska och en banan och önskar dem lycka till lite närmare ekvatorn.

  Undrar du varför de fyrtio årens effektivitetshöjningar inte kommit dig till del? Undra inte längre. Ut med dessa parasiter.

 2. Ja jag undrar vad hindrar Sverige att bara ta efter en framgångsrik åtgärd. Sverige behöver alla bra metoder att stoppa illegala inflöden.

  14
 3. Jag undrar hur Tyskland gör när de returnerar folk, är det möjligt att de bara skickar tillbaka dem över gränsen, det är ju så det skall fungera. När Sverige skall göra något så verkar det som de måste flyga dessa till respektive ursprungsland vilket aldrig kommer att fungera. De(vi) har varit naiva i vanlig ordning.

  14
 4. Tyvärr är det väl som vanligt att innan en sån här åtgärd skulle införas i Sverige så skall väl det “utredas” först och efter ett par tre år kan det möjligen bli av.
  Då har det hunnit komma 100000 lycksökare ytterligare till vårt land.
  Annars vore det ju en fantastiskt bra åtgärd för att stoppa just sådant som nu redovisats av den tyska myndigheten, detta har tydligen skett under cirka en månad !
  Något för nya Rikspolischefen att ta tag i!

  36
 5. Scholz stoppar de illegala vid sin gräns, samtidigt som han betalar till tyska migrant-smugglarna i medelhavet som anländer till Lampedusa. Nu drar EU (Scholz) in pengarna till Italien för att Italien inte vill ta emot de som Scholz skickar.
  Scholz jobbar hårt för det kommande “Tredje riket”.

  22
 6. En relativt enkel åtgärd med stor effekt. Påpekas bör göras att den fria rörligheten angår bara medlemmar i EU. Orcher och annat löst folk omfattas inte. Har vi släppt den värsta naiviteten nu? Märkligt att det skall ta så lång tid – men – med de “ledare” vi haft plus den politiska oviljan så kan vi inte förvänta oss ett annat resultat.
  Det verkar svepa en förändringsvåg över stora delar av världen som MSM har svårt att inse. Benämns gärna från MSM som populism, extrempopulism, högervindar etc. Jag villkalla det sunt förnuft och folkvilja!

  36
 7. Ingenting för svenska tullverket tyvärr, det är ju diskriminering på grund av kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning och ålder.

  54
 8. Tyskland förlorade kriget men vann Europa ett halvsekel senare. EU handlar till stora delar om Tyskland. När nu tyskarna inför fasta gränskontroller så kommer inte Bryssel att sätta sig på tvären. De kanske gnölar lite för syns skull men i slutändan blir det som Berlin sagt.

  Denna gång är det bra för Sverige på flera sätt. Dels så kan vi permanenta fasta gränskontroller. Dels så kommer det högst troligt mera. Har tyskarna tappat tålamodet så lär det komma avvisningar och utvisningar. Det tragiska för tysk och svensk del är att inga eller väldigt få asylsökanden borde ha nått våra respektive länder då inget av länderna gränsar till oroshärdar.

  Detta med fri rörlighet är bra men då man till och med är tvungen att legitimera sig på posten borde det vara ett krav att legitimera sig vid gränspassage. Men kanske inte som man gjorde förr i världen. Inte i vart fall om man har ett nationellt ID-kort med biometrisk data. En radda med bås typ utgång från ankomsthallen på flygplatsen där du lägger ditt ID-kort och pekfingrar på läsare och stämmer dina pekfingrar överens med det som är lagrat på kortet släpps du igenom. Annars väntar gränspolisen.

  42
 9. Hoppas den Svenska tullen läser detta och tar efter. Men jag hoppas som sparkar tullens högsta chef hon kan inte sitt jobb.

  60

Kommentera